Tarhon in otet

Tarhon in otet

5 min

simplu

1 portii

Tarhon in otet

Astazi o sa va arat cum se pune tarhonul in otet si cum se face otetul cu tarhon. Acestea nu lipsesc din camarile ardelenilor!

Tarhon in otet este folosit la ciorba cu cartofi, de fasole sau de miel.

Primavara, cand apare tarhonul, puneti si voi cateva borcane de tarhon pentru ciorbe sau cateva sticle de otet cu tarhon, care va aroma salatele voastre.

Ingredinte

500 ml otet din vin alb (de 9 grade)
3 legaturi de tarhon

tarhon in otet

Mod de preparare reteta tarhon in otet

Pentru tarhon
Se spala tarhonul si se rup frunzulitele.Se pun frunzulitele in borcan si se apasa bine. Cand s-a umplut,adaugam otet,inchidem borcanul si lasam in camara.
Pentru otet cu tarhon
Se adauga frunzulite si bucati tari din tulpina care au ramas de la tarhonul in otet. Se toarna otet peste si se lasa la camara cel putin doua saptamani scuturand din cand in cand sticla.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.