Rosii congelate

Pe timp de vara cautam fel si chip de metode de a conserva legume si fructe de sezon. Cred ca ingredientul care ne lipseste cel mai mult iarna este rosia, de aceea incercam sa o conservam ca sa o putem folosi in mancaruri.

Rosii congelate este metoda ideala daca aveti loc la congelator. Nu trebuie sa va chinuiti cu taiatul, sterilizatul sau ca nu vor tine peste iarna.

Este foarte simplu sa pui peste iarna rosii congelate. Se spala si se curata se codita, se lasa sa se usuce si se pun in pungi pentru congelator. Atata tot pentru rosii conservate.

Cand vreti sa le folositi, asteptati sa se decongeleze putin si pielita se ia jos foarte usor. Le puteti folosi la ciorbe, tocanite, sosuri pentru pizza sau paste.

Incercati si voi metoda de rosii congelate pentru a le conserva pentru iarna.

Print Friendly, PDF & Email

10 Replies to “Rosii congelate

  1. asta stim de cand e lumea. multa lume face asta. eu de ani de zile. si le pun in mancaruri direct congelate. daca le decongelezi se inmoaie prea tare. so,….. it is not your husband who has discovered it…sorry…

  2. corina,eu chiar numai acum am aflat de metoda si am incercat sa vad cum se comporta rosiile,dar nu pretindem ca e inventia lui. Chiar ma mir ca mie nu mi-a dat prin cap.Multumesc de tip,sa le pun direct in mancare.

  3. Interesting. My mother would first peel the tomatoes and then freeze them. They do work great in soups and makes wonderful tomato soup. I love tomato soup with grilled cheese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.