Peltea de gutui reteta traditionala de jeleu de gutui

Peltea de gutui

200 min

simplu

1 portii

Peltea de gutui este o reteta noua si pentru mine. Nu stiam ce este, cu ce se mananca, dar dupa ce am vazut reteta aceasta a trebuit s-o probez si eu.
Unde mai pui ca pentru peltea de gutui nici nu ai nevoie de ingrediente multe. Este o reteta ieftina, daca o faci acasa. Probabil la targurile cu produse traditionale are un pret pe masura. Se folosesc cotoarele de gutui, dar se pot adauga si de mere. De asemenea, partile mai putin bune de la gutui se pot arunca in oala.
Am folosit cotoarele care au ramas de la compot de gutui. De fapt, cotoarele de la a doua portie. Ca dupa ce am vazut reteta de peltea de gutui, m-am dus si am mai cumparat.
Din aceasta cantitate am obtinut 2 borcane de 400 ml.

Compot de gutui

Eu am avut cam 1,5 kg de gutui, de la care am folosit cotoarele, coaja si partile lovite. Dar puteti folosi si gutuile intregi. Si am mai adaugat si niste cotoare de mere.

Ingrediente Peltea de gutui

gutui
zahar

Mod de preparare reteta Peltea de gutui

Gutuile se taie in bucati si se pun intr-o oala cu apa.

Se lasa la fiert, cam 2 ore, pana cand gutuile sunt foarte moi.

Se strecoara zeama. O puteti strecura direct intr-o recipient gradat sau o masurati pe urma.

Se pune lichidul intr-o oala si se adauga tot atata zahar. Eu am avut 600 ml de lichid si am pus 600 g de zahar.

Se pune la fiert, la foc mic, pana se leaga bine.

Se toarna pelteaua de gutui in borcane sterilizate. Puneti o lama de cutit sub borcan, ca sa nu se crape.

Se lasa sa se raceasca, se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Vedeti cum se sterilizeaza borcanele la cuptor.

Cum se sterilizeaza borcanele la cuptor

Daca incercati si voi reteta, va astept cu impresii sau cu poze pe pagina de facebook Carte de Retete. Daca aveti nelamuriri sau intrebari, va ajut cu mare drag. Spor la treaba!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.