Fasole pastai la borcan fara conservant
Fasole pastai la borcan fara conservant este o reteta de care orice gospodina orice are nevoie.
Puteti folosi orice fel de fasole si o puteti lasa intreaga sau o puteti taia in bucati.
Fasole pastai la borcan fara conservant este usor de facut si dupa metoda pe care o faceau si mamele noastre. De ce sa folosim conservant cand se poate si fara?
O alta alternativa este sa congelati fasolea dupa ce ati oparit-o. Dar daca nu mai aveti loc la congelator, puteti opta si pentru aceasta varianta.
Vedeti si reteta de castraveti murati in otet fara conservant
Incercati si salata de ardei iuti pentru iarna
Ingrediente fasole pastai la borcan fara conservant
2 kg fasole galbena
sare pentru muraturi
Mod de preparare reteta fasole pastai la borcan fara conservant
Fasolea se curata, se taie capetele si se spala. Se pot taia in bucati, dar se pot lasa si intregi.
Se pune apa intr-o oala mare si cate o lingura de sare la un litru.
Se opareste fasolea. Se tine pana cand s-a inmuiat, dar nu trebuie sa fie fiarta de tot.
Se scoate fasolea si se pune in borcane.
Se ia din apa cu sare, in care s-a oparit fasolea si se pune in borcane.
Se pun borcanele intr-o oala mare cu apa si se fierb borcanele cam 20 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
Se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in camara.
Vedeti si reteta de castraveti murati la soare
Sa faci si tu fasole pastai la borcan fara conservant.
2 comentarii
Chrys
Vreau sa o fac chiar azi
Mitinita
Super!