Castraveti murati in otet reteta pas cu pas fara conservant

Castraveti murati in otet

Reteta de castraveti murati in otet este una pe care am descoperit-o acum 2-3 ani si am adaptat-o gusturilor noastre. Se poate adauga mai mult zahar daca va plac mai dulci sau chiar si mai mult otet daca va plac mai acrisori.

Regula de baza laacesti castraveti murati este sa adaugati 2 linguri de zahar, 1 lingurita de sare si otet pana la dunga de jos a borcanului.

Vedeti si reteta de castraveti murati la soare

Din camara nu trebuie sa lipseasca nici salata de ardei iuti cu ceapa

Salata de ardei iuti cu ceapa fara conservant
Salata de ardei iuti cu ceapa pentru iarna

Ingrediente castraveti murati

castraveti
morcovi
frunze de dafin
boabe de piper
boabe de mustar
usturoi
sare pentru muraturi
otet
zahar

Mod de preparare reteta castraveti murati in otet

Castravetii se spala si se curata de impuritati.

104

Se pun castravetii, rondele de morcovi si 1-2 catei de usturoi in borcane.

108

In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare.

106

Se pune otet pana la pana la prima dunga a borcanului (vedeti in poza dunga rosie). Daca va plac mai acri, puteti adauga mai mult otet.

109

Se umple borcanul cu apa si se pune capacul.
Se pun borcanele la fiert intr-o oala mare cu apa. Eu prefer sa le fierb intr-o oala de fonta. Aveti grija sa nu se atinga borcanele.

113

Se fierb borcanele cam 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in camara.

136

Vedeti si reteta de ardei iuti murati

Print Friendly, PDF & Email

8 Replies to “Castraveti murati in otet reteta pas cu pas fara conservant

  1. EU MAI PUN PE FUNDUL BORCANULUI .. FRUNZE DE ȚELINĂ … O CRENGUȚĂ MĂRAR ȘI O CRENGUȚA DE CIMBRU … REȚETA ASTA O FLOSESC DE PESTE 10 ANI …

      1. E rețeta cunoscută și bună. Am văzut in borcanele din magazin ca pe fundul borcanului este și o rozetă de mărar, și o felie rotundă de ceapă, un fir de hrean, pe lângă cele pomenite de dumneavoastră. Dar să știți ca au gust și mai aromat. Succes!

        1. Multumesc frumos! Am incercat fel si fel de retete, aceasta a fost cel mai mult pe gustul nostru.

  2. Bună seara. De ce se moaie un pic castraveții după rețetă asta și se încretesc? Unde greșesc? Mulțumesc ptr răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.