Reteta de castraveti murati in otet este una pe care am descoperit-o acum 2-3 ani si am adaptat-o gusturilor noastre. Se poate adauga mai mult zahar daca va plac mai dulci sau chiar si mai mult otet daca va plac mai acrisori.
Regula de baza laacesti castraveti murati este sa adaugati 2 linguri de zahar, 1 lingurita de sare si otet pana la dunga de jos a borcanului.
Vedeti si reteta de castraveti murati la soare
Din camara nu trebuie sa lipseasca nici salata de ardei iuti cu ceapa

Ingrediente castraveti murati
castraveti
morcovi
frunze de dafin
boabe de piper
boabe de mustar
usturoi
sare pentru muraturi
otet
zahar
Mod de preparare reteta castraveti murati in otet
Castravetii se spala si se curata de impuritati.
Se pun castravetii, rondele de morcovi si 1-2 catei de usturoi in borcane.
In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare.
Se pune otet pana la pana la prima dunga a borcanului (vedeti in poza dunga rosie). Daca va plac mai acri, puteti adauga mai mult otet.
Se umple borcanul cu apa si se pune capacul.
Se pun borcanele la fiert intr-o oala mare cu apa. Eu prefer sa le fierb intr-o oala de fonta. Aveti grija sa nu se atinga borcanele.
Se fierb borcanele cam 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in camara.
Vedeti si reteta de ardei iuti murati
EU MAI PUN PE FUNDUL BORCANULUI .. FRUNZE DE ȚELINĂ … O CRENGUȚĂ MĂRAR ȘI O CRENGUȚA DE CIMBRU … REȚETA ASTA O FLOSESC DE PESTE 10 ANI …
Ce idee buna cu crengutele! Doar asa pun si eu de cand am descoperit reteta.