Rulada cu dovleac si cafea
Rulada cu dovleac si cafea. Retete de desert cu dovleac. Retete de toamna. Desert cu dovleac. Retete de rulada. Retete de desert cu cafea.
Toamna se numara deserturile cu dovleac. Si daca tot am descoperit o metoda rapida de a avea mereu in casa piure de dovleac, mi-a venit ideea sa il folosesc la o rulada si sa prepar o crema de frisca cu cafea.
Combinatia este foarte reusita si are o aroma intensa de toamna, de stat in casa si de savurat un desert de sezon, alaturi de o cana de ceai.
In ce constau pasii retetei? Mai intai se prepara cafeaua si este foarte important sa fie un espresso tare. Eu am pregatit-o la esspresorul automat Avanza, de la Melitta .
Se prepara rulada si se ruleaza in prosop. Se prepara crema de frisca cu cafea. Se aplica crema, se ruleaza si se da la rece.
Ingrediente
Pentru rulada
75 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
3 oua
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita scortisoara pudra
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/4 lingurita cuisoare pudra
100 gr zahar
150 gr piure de dovleac
Pentru crema
400 ml frisca naturala
2 linguri zahar pudra
25 ml cafea espresso
Mod de preparare reteta rulada cu dovleac si cafea
Se pregatesc ingredientele. Frisca se pune la rece, impreuna cu bolul in care se va bate si cu telul.
Se preincazeste cuptorul la 180 de grade.
Se prepara un espresso de cea mai mare intensitate (3 boabe de cafea) la esspresor-ul automat Avanza Melitta si se lasa deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol de marime medie se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, ghimbirul, cuisorele si sarea.
Ouale se mixeaza, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga piureul de dovleac si se mixeaza pana se combina.
Se adauga faina amestecata cu restul ingredientelor si se amesteca cu ajutorul telului.
Se pune foaie de copt in tava de 24×32 cm si se intinde compozitia. Se da tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 13-15 minute.
Se bate frisca. Se adauga cele 2 linguri de zahar pudra si apoi, cafeaua racita. Se introduce la frigider.
Se intinde pe masa de lucru un prosop de bucatarie si se presara putin zahar.
Se scoate tava din cuptor si se rastoarna baza ruladei pe prosopul de bucatarie. Cu grija, se indeparteaza foaie de copt.
Se ruleaza prosopul de bucatarie cu rulada si se lasa sa se raceasca.
Se deruleaza si se aplica frisca cu cafea.
Se ruleaza din nou, se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pentru o ora.
Se feliaza si se serveste. Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Cozonac Babka insiropat, cu umplutura de ciocolata si nuci
2 comentarii
cora
Piureul de dovleac poate fi inlocuit de cartof dulce copt ?
Adina
Sigur ca da.