Ardei iuti murati sau Ciusca

Ardei iuti murati sau Ciusca

Anul acesta m-am intors din Dobrogea cu o reteta tare buna, de ardei iuti murati sau ciusca, cum li se spune lor pe acolo. Reteta vine din Sarichioi, de pe malul lacului Razim. Eu o sa va spun cum se prepara acolo, desi reteta este una populara in Dobrogea.
Nu numai ca sunt cei mai buni ardei iuti, dar se prepara si usor. Aveti nevoie de doar cateva ingrediente si borcane curate. Cand sta peste noapte, otetul trebuie sa acopere ardeii iuti.
Ardeii iuti pe care i-am incercat la Sarichioi sunt facuti cu mult zahar, eu am redus cantitatea si am folosit mai putin, dupa gustul meu.

Ingrediente

500 g ardei iuti
700 ml otet
4-5 linguri zahar sau dupa gust
1 lingurita sare

ardei iuti murati sau ciusca1

Mod de preparare reteta ardei iuti murati sau ciusca

Ardeii iuti se spala si se taie in rondele. Se pun intr-un bol de sticla, portelan sau ceramica si se amesteca cu restul ingredientelor. In prealabil, zaharul se poate topi in putina apa calda.
Se acopera vasul si se lasa peste noapte.
A doua zi se pune in borcane, se inchide capacul si se depoziteaza in camara.
Se serveste cu ciorbe, tocanite, sarmale, cu orice vreti voi.
Sa faceti cat mai mult, se termina repede!

059

 

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Ardei iuti murati sau Ciusca”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.