Ardei iuti murati sau Ciusca
Anul acesta m-am intors din Dobrogea cu o reteta tare buna, de ardei iuti murati sau ciusca, cum li se spune lor pe acolo. Reteta vine din Sarichioi, de pe malul lacului Razim. Eu o sa va spun cum se prepara acolo, desi reteta este una populara in Dobrogea.
Nu numai ca sunt cei mai buni ardei iuti, dar se prepara si usor. Aveti nevoie de doar cateva ingrediente si borcane curate. Cand sta peste noapte, otetul trebuie sa acopere ardeii iuti.
Ardeii iuti pe care i-am incercat la Sarichioi sunt facuti cu mult zahar, eu am redus cantitatea si am folosit mai putin, dupa gustul meu.
Ingrediente
500 g ardei iuti
700 ml otet
4-5 linguri zahar sau dupa gust
1 lingurita sare
Mod de preparare reteta ardei iuti murati sau ciusca
Ardeii iuti se spala si se taie in rondele. Se pun intr-un bol de sticla, portelan sau ceramica si se amesteca cu restul ingredientelor. In prealabil, zaharul se poate topi in putina apa calda.
Se acopera vasul si se lasa peste noapte.
A doua zi se pune in borcane, se inchide capacul si se depoziteaza in camara.
Se serveste cu ciorbe, tocanite, sarmale, cu orice vreti voi.
Sa faceti cat mai mult, se termina repede!
Un comentariu
Laura Nechita
Imi ploua in gura! bestial, deci eu salivez rau!