Pepene murat
Una dintre muraturile noastre preferate este cea de pepene murat. Gustul dulceag-acrisor-sarat nu se poate compara cu nimic altceva. Mai ales daca ati avut norocul sa prindeti pepeni murati la bunici la butoi.
Reteta t imi place in mod deosebit pentru ca se pot folosi feliile de pepene care nu sunt bine coapte. Se mai intampla sa nu alegem pepenele bine si sa venim acasa cu unul mai roz.
Ingrediente
felii de pepene
apa
1 lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
2 linguri de otet la un litru de apa
tulpini de marar proaspat
Mod de preparare reteta pepene murat
Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.
Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.
Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.
Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.
4 comentarii
Eater
Muraturile perfecte pentru iarna!
Mitinita
Ce bine ne prind pe timp de iarna!
Laura Nechita
Am sosiiiit! :))))
Mitinita
Te asteptam :))))