Zacusca cu ghebe si fasole
Zacusca cu ghebe si fasole Cum se prepara zacusca. Reteta de zacusca cu ghebe. Cum faceau mamele noastre zacusca. Reteta pas cu pas de zacusca.
Dintre toate conservele pe care le pregatesc gospodinele pentru iarna, cea mai indragita este zacusca. Ce buna e iarna cand pui pe o felie de paine proaspata, cu ce pofta mananci!
La aceasta reteta puteti folosi fie ardei capia, fie gogosari, dar si ambele. De asemenea, daca nu vreti sa fierbeti fasolea, puteti folosi doua cutii mici de conserva.
Din aceasta cantitate au iesit 10 borcane mici.
Sa treceti pe lista si salata de legume pentru iarna (ciolomada)
Ingrediente Zacusca cu ghebe si fasole
1 kg de ceapa alba
1 kg de morcovi
500 gr de gogosari
500 gr ardei capia
1 conserva mica de rosii
1 conserva mica de pasta de tomate
500 gr ghebe
200 gr fasole uscata
500 ml ulei
sare si piper
1 lingurita de cimbru
2-3 frunze de dafin
Mod de preparare reteta
Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte si a doua zi se fierbe.
Ghebele se curata si se fierb. Dupa ce au fiert, se clatesc cu apa rece, apoi se taie marunt.
Legumele se curata si se taie marunt cu cutitul sau cu ajutorul robotului.
Mai intai se caleste ceapa, apoi se adauga morcovii si mai apoi ardeii, cimbrul, foile de dafin si conserva de rosii. Se adauga sare si piper, dupa gust. Am folosit o oala de fonta.
Cand s-au inmuiat legumele, se adauga ardeii si gogosarii.
Dupa 10-15 minute, adaugam ghebele si pasta de tomate.
Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.
Se adauga fasolea fiarta si se mai lasa pe foc pana cand uleiul se ridica la suprafata.
Fasolea o puteti lasa intreaga sau o puteti zdrobi.
Se sterilizeaza borcanele la cuptor sau la cuptorul cu microunde.
Borcanele se aseaza pe o tava de metal sau pe lama unui cutit si se vor umple cu zacusca.
Se infileteaza si se pun in cuptor inca 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca peste noapte, in cuptor.
Pofta buna!
Va recomand si zacusca cu ciuperci
Zacusca cu ghebe si fasole
- 1 kg ceapa
- 1 kg morcovi
- 500 gr ardei capia
- 500 gr gogosari
- 1 conserva mica rosii
- 1 cutie mica pasta de tomate
- 500 gr ghebe
- 200 gr fasole uscata
- 500 ml ulei
- sare si piper, dupa gust
- 1 lingurita cimbru
- 2-3 frunze de dafin
-
Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte si a doua zi se fierbe.
Ghebele se curata si se fierb. Dupa ce au fiert, se clatesc cu apa rece, apoi se taie marunt.
Legumele se curata si se taie marunt cu cutitul sau cu ajutorul robotului.
Mai intai se caleste ceapa, apoi se adauga morcovii si mai apoi ardeii, cimbrul, foile de dafin si conserva de rosii. Se adauga sare si piper, dupa gust. Am folosit o oala de fonta.
Cand s-au inmuiat legumele, se adauga ardeii si gogosarii.
Dupa 10-15 minute adaugam ghebele si pasta de tomate.
Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.
Se adauga fasolea fiarta si se mai lasa pe foc pana cand uleiul se ridica la suprafata.
Fasolea o puteti lasa intreaga sau o puteti zdrobi.
Se sterilizeaza borcanele la cuptor sau la microunde.
Borcanele se aseaza pe o tava de metal sau pe lama unui cutit si se vor umple cu zacusca.
Se infileteaza si se pun in cuptor inca 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca peste noapte, in cuptor.
Pofta buna!
Va astept si pe Instagram