tort simplu cu capsuni si frisca
Craciun,  Desert,  Pasti,  Retete de sarbatori,  Torturi

Tort simplu cu capsuni si frisca reteta rapida si usoara

Tort simplu cu capsuni si frisca este un tort perfect pentru sarbatorile de Craciun, pentru ziua indragostitilor, pentru sezonul capsunelor si pentru oricand simti ca ai nevoie de putin rosu in viata ta.

Pentru reteta de tort simplu cu capsuni si frisca trebuie sa preparam un blat, sa batem frisca si sa il asamblam.

Incercati si reteta de tort cu blat umed si dulce de leche.

.

Nu uitati sa vedeti si tortul Diplomat.

Tort Diplomat cu piersici si fructe tropicale

Ingrediente tort simplu cu capsuni si frisca

Ingrediente pentru blat:
200 gr faina
300 gr zahar (se poate reduce cantitatea la 150 g)
6 oua
1 praf de copt
6 linguri de ulei sau margarina topita
6 linguri apa

Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o creama.
Alternativ se adauga apa si uleiul amestecand usor.
Se bat albusurile ca pentru bezea.
Se amesteca cu galbenusurile, foarte usor, numai cat se incorporeaza galbenusurile.
Se adauga faina si se amesteca usor, chiar numai cat s-a incorporat.
Se unge o forma de 26 cm cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune compozitia in forma si se coace 40 de minute sau pana iese scobitoarea curata.
Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori.

Pentru frisca:
500 ml frisca lichida dulce
1 zahar vanilat

Se tine telul, bolul si frisca la rece in prealabil.
Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste.

Pentru sirop:
4 linguri de zahar
150 ml apa

capsuni

Se insiropeaza feliile si se aplica frisca si un kilogram de capsuni pe fiecare strat.
Capsunile pot fi taiete in sferturi si se pot lasa si cateva cu frunza pentru deasupra.
Nu trebuie decorat in nici un fel, contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.
Totusi, daca doriti, il puteti imbraca in alb si orna.

Incearca reteta de tort simplu cu capsuni si frisca.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.