Bomboane Raffaello cu napolitane
Bomboane Raffaello cu napolitane Reteta de Raffaello. Raffaello de casa. Raffaello din 3 ingrediente.
Sunt foarte populare in Europa, usor de preparat si gustoase.
Numele lor provine de la creatorul lor, Ferrero Raffaello, care a introdus aceste bomboane in anii ’90. De atunci, bomboanele Raffaello au devenit un brand popular si indragit in intreaga lume.
Au un aspect elegant si sofisticat, acoperite complet cu nuca de cocos, ceea ce le face si mai atragatoare pentru ochi. Pe langa aspectul lor, savoarea dulce si exotica a nucii de cocos contrasteaza perfect cu laptele condensat si napolitanele crocante din interior.
Aceste bomboane sunt o alegere ideala pentru a fi servite alaturi de o cafea sau un ceai, sau pot fi oferite ca un cadou special cuiva drag.
Aveam deja o reteta de baza pentru Raffaello, dar am vrut sa le testez si pe cele cu napolitana.
Ce ingrediente sunt necesare pentru Raffaello cu napolitane?
Avem nevoie de doar 3 ingrediente, dar se mai pot adauga la mijloc si midgale, care trebuiesc prajite si decojite.
Nuca de cocos – Este ingredientul de baza al bomboanelor. Se folosesc fulgi de nuca de cocos maruntiti, dar pentru decor se pot folosi si cei taiati mai gros.
Lapte condensat – Este necesara o cutie de 397 de gr, se gaseste mereu in Lidl, dar si in alte supermarketuri sau online
Napolitane – Se pun napolitane cu vanilie, eu am le-am folosit pe cele de la Joe.
Ingrediente:
1 cutie de lapte condensat (397 gr)
150 gr nuca de cocos, plus pentru tavalit
100 gr napolitane cu vanilie
Mod de preparare reteta bomboane Raffaello cu napolitane
Se pregatesc ingredientele.
Napolitanele se maruntesc, fie manual, fie in robot.
Intr-un bol se pune laptele condensat, nuca de cocos si napolitanele de vanilie maruntite.
Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se formeaza cu mana bilute de marime egala. Mana se poate umezi, ca sa fie mai usor de modelat, iar nuca de cocos se va lipi mai usor de bilute.
Se tavalesc prin nuca de cocos si se pun pe un platou.
Pofta buna!
recomand si aceste retete:
Bilute Jerbo cu biscuiti, nuca, gem de caise si glazura de ciocolata
Trufe cu crema de branza si glazura de ciocolata alba
2 comentarii
card recenzii google
Aceste bomboane Raffaello cu napolitane m-au cucerit complet! Sunt usor de preparat si nici nu necesita multe ingrediente, dar sunt extrem de delicioase si rafinate. Am incercat si varianta cu napolitanele si am ramas impresionata de cat de bine se imbina toate aromele. Mie mi-au placut atat de mult, incat le recomand cu drag tuturor sa le incerce si sa se bucure de gustul lor exotic si dulce. Multumesc pentru retete, sunt mereu un succes la mine acasa!
Adina
Cu drag!