Reteta bomboane Raffaello cu lapte condensat si nuca de cocos

Reteta bomboane Raffaello

20 min

simplu

30 portii

Reteta bomboane Raffaello. Bomboane Raffaello reteta simpla. Cum se prepara bomboanele Raffaello?. Bomboane Raffaello de casa cu lapte condensat. Reteta de Raffaello cu doar 3 ingrediente. Bomboane Raffaello cu nuca de cocos.

Bomboanele Raffaello nu doar ca sunt binecunoscute, dar si foarte indragite. Si daca le poti prepara cu doar 3 ingrediente in numai cateva minute, e cu atat mai bine. Sunt nelipsite, mai ales, de pe platoul de Craciun, dar si de la alte sarbatori.

Ce sunt bomboanele Raffaello?

Aceste bomboane sunt de fapt niste bilute din lapte condensat si nuca de cocos, umplute cu o migdala si tavalite prin nuca de cocos. Eu m-am inspirat dupa reteta aceasta, dar mai sunt si alte variante, printre care cele cu lapte praf sau napolitane. Sunt atat de usor de facut, ca oricine le poate prepara.

Pe platoul de sarbatori am avut si bilutele Jerbo, care sunt la fel de usor de facut.

Bilute Jerbo

Care sunt cele 3 ingrediente pentru reteta de Raffaello?

Probabil ti-ai dat seama deja, doar citind randurile de mai sus.

Nuca de cocos – Am folosit 200 gr de fulgi de nuca de cocos pentru bomboane si inca 40 de gr pentru tavalit

Lapte condensat – Am folosit o cutie de 397 de gr

Migdale – Se pot decoji, eu am ales sa le pun cu tot cu coaja, in prealabil le-am rumenit in tigaie.

Ingrediente

240 gr fulgi de nuca de cocos
1 cutie lapte condensat
30 gr migdale

Mod de preparare reteta bomboane Raffaello

Migdalele se rumenesc intr-o tigaie, amestecand des pentru ca se ard usor. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti si se scot deoparte sa se raceasca.

Se pun 200 gr nuca de cocos intr-un bol si se adauga lapte condensat. Se amesteca bine si se lasa 5 minute, astfel incat laptele sa fie absorbit de nuca de cocos.

Cele 40 de gr de nuca de cocos ramase se pun intr-o farfurie.

Se ia o bucatica din compozitie, se intinde pe palma, se pune o migdala.

Reteta bomboane Raffaello

Se formeaza o biluta. Mainile se pot umezi pentru a fi mai usor de format bilutele.

Reteta bomboane Raffaello

Se continua cu restul bilutelor, ideal e sa fie de marime egala.
Se tavalesc prin nuca de cocos si se lasa la frigider pana se intaresc.

Reteta bomboane Raffaello

Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic.
Pofta buna!

Recomand si aceste retete:

Fursecuri bilute cu nuca de cocos

Fursecuri bilute cu nuca de cocos

Fursecuri Inimioara

Fursecuri inimioara

Fursecuri americane cu ciocolata Chocolate chip cookies

Cuburi tavalite in nuca de cocos

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Prajitura cu ananas si cocos reteta de prajitura de casa

Bilute cu nuca de cocos, biscuiti si cacao reteta simpla

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.