Reteta bomboane Raffaello cu lapte condensat si nuca de cocos
Reteta bomboane Raffaello. Bomboane Raffaello reteta simpla. Cum se prepara bomboanele Raffaello?. Bomboane Raffaello de casa cu lapte condensat. Reteta de Raffaello cu doar 3 ingrediente. Bomboane Raffaello cu nuca de cocos.
Bomboanele Raffaello nu doar ca sunt binecunoscute, dar si foarte indragite. Si daca le poti prepara cu doar 3 ingrediente in numai cateva minute, e cu atat mai bine. Sunt nelipsite, mai ales, de pe platoul de Craciun, dar si de la alte sarbatori.
Ce sunt bomboanele Raffaello?
Aceste bomboane sunt de fapt niste bilute din lapte condensat si nuca de cocos, umplute cu o migdala si tavalite prin nuca de cocos. Eu m-am inspirat dupa reteta aceasta, dar mai sunt si alte variante, printre care cele cu lapte praf sau napolitane. Sunt atat de usor de facut, ca oricine le poate prepara.
Pe platoul de sarbatori am avut si bilutele Jerbo, care sunt la fel de usor de facut.
Care sunt cele 3 ingrediente pentru reteta de Raffaello?
Probabil ti-ai dat seama deja, doar citind randurile de mai sus.
Nuca de cocos – Am folosit 200 gr de fulgi de nuca de cocos pentru bomboane si inca 40 de gr pentru tavalit
Lapte condensat – Am folosit o cutie de 397 de gr
Migdale – Se pot decoji, eu am ales sa le pun cu tot cu coaja, in prealabil le-am rumenit in tigaie.
Ingrediente
240 gr fulgi de nuca de cocos
1 cutie lapte condensat
30 gr migdale
Mod de preparare reteta bomboane Raffaello
Migdalele se rumenesc intr-o tigaie, amestecand des pentru ca se ard usor. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti si se scot deoparte sa se raceasca.
Se pun 200 gr nuca de cocos intr-un bol si se adauga lapte condensat. Se amesteca bine si se lasa 5 minute, astfel incat laptele sa fie absorbit de nuca de cocos.
Cele 40 de gr de nuca de cocos ramase se pun intr-o farfurie.
Se ia o bucatica din compozitie, se intinde pe palma, se pune o migdala.
Se formeaza o biluta. Mainile se pot umezi pentru a fi mai usor de format bilutele.
Se continua cu restul bilutelor, ideal e sa fie de marime egala.
Se tavalesc prin nuca de cocos si se lasa la frigider pana se intaresc.
Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Fursecuri bilute cu nuca de cocos
Fursecuri americane cu ciocolata Chocolate chip cookies
Cuburi tavalite in nuca de cocos