Prajitura Bounty
Prajitura Bounty. Reteta de prajitura de casa cu nuca de cocos si ciocolata. Prajituri pentru sarbatori. Reteta de prajitura cu nuca de cocos. Cum se face prajitura Bounty Bars.
Am vazut prajitura aceasta la Retete Papa Bun si era de ceva vreme pe lista de incercat. Acum imi pare rau ca n-am incercat-o mai repede. Nu este deloc greu de preparat, iar gustul ei este absolut minunat! Deci merita incercata.
Prajitura are un blat de cacao, care se insiropeaza, peste care se aplica un strat de crema de cocos si o glazura de ciocolata. Aceasta poate fi intinsa pe toata suprafata sau asa cum am facut-o eu.
Cu siguranta o sa va placa si Prajitura Domino
Va recomand sa incercati si prajitura Albinita
Ingrediente Prajitura Bounty
Pentru blat
3 oua
3 linguri lapte
100 gr unt
100 gr zahar
200 gr faina
2 linguri cacao
1 lingurita de praf de copt
Pentru crema
300 ml lapte
3 linguri gris
100 gr unt
100 gr zahar
100 gr nuca de cocos
Pentru sirop
3 linguri zahar
100 ml lapte
Pentru glazura
200 gr ciocolata
5 linguri lapte
50 gr unt
Mod de preparare reteta
Blatul
Se preincalzeste cuptorul.
Se mixeaza untul cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Se adauga ouale si apoi laptele, mixand in continuare.
Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt. Se adauga la compozitia cu unt si se amesteca usor.
Se tapeteaza o tava de 20×30 cm cu hartie sau foaie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da tava la cuptor la 180 grade pentru 15-20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, inainte de a aplica crema.
Siropul
Se caramelizeaza zaharul si se stinge adaugand laptele. Se mai lasa pe foc pana cand se dilueaza caramelul.
Se lasa sa se raceasca si se toarna peste blat, intepat cu furculita din loc in loc.
Crema
Se pun pe foc lapte, untul, grisul si zaharul, pana se ingroasa.
Se adauga nuca de cocos si se amesteca bine.
Se toarna fierbinte peste blat si se niveleaza. Se lasa sa se raceasca.
Glazura
Ciocolata se topeste pe baie de aburi, se adauga untul si se amesteca, apoi se toarna peste prajitura.
Se lasa la frigider o ora si se feliaza.
Pofta buna!