Prajitura Bounty
Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Prajitura Bounty – reteta delicioasa si usor de preparat

Prajitura Bounty. Reteta de prajitura de casa cu nuca de cocos si ciocolata. Prajituri pentru sarbatori. Reteta de prajitura cu nuca de cocos. Cum se face prajitura Bounty Bars.

Prajitura Bounty este un desert care aduce aminte de celebrele batoane de ciocolata cu cocos. Are un gust delicios si o textura cremoasa, fiind perfecta pentru orice ocazie.

Am vazut prajitura aceasta si era de ceva vreme pe lista de incercat. Acum imi pare rau ca n-am incercat-o mai repede. Nu este deloc greu de preparat, iar gustul ei este absolut minunat! Deci merita probata.

Prajitura are un blat de cacao, care se insiropeaza, peste care se aplica un strat de crema de cocos si o glazura de ciocolata. Aceasta poate fi intinsa pe toata suprafata sau asa cum am facut-o eu.
Poti adauga nuci sau migdale in compozitia de cocos pentru un plus de textura.
Daca preferi o varianta mai dulce, poti folosi ciocolata cu lapte pentru glazura.
Prajitura Bounty se pastreaza bine la frigider si poate fi consumata si dupa cateva zile.

Cu siguranta o sa-ti placa si Prajitura Domino

Prajitura Domino

Recomand si prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Ingrediente Prajitura Bounty

Pentru blat
3 oua
3 linguri lapte
100 gr unt
100 gr zahar
200 gr faina
2 linguri cacao
1 lingurita de praf de copt
Pentru crema
300 ml lapte
3 linguri gris
100 gr unt
100 gr zahar
100 gr nuca de cocos
Pentru sirop
3 linguri zahar
100 ml lapte
Pentru glazura
200 gr ciocolata
5 linguri lapte
50 gr unt

Mod de preparare reteta

Blatul
Se preincalzeste cuptorul.
Se mixeaza untul cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Se adauga ouale si apoi laptele, mixand in continuare.
Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt. Se adauga la compozitia cu unt si se amesteca usor.
Se tapeteaza o tava de 20×30 cm cu hartie sau foaie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da tava la cuptor la 180 grade pentru 15-20 de minute.
Se lasa sa se raceasca, inainte de a aplica crema.

Siropul
Se caramelizeaza zaharul si se stinge adaugand laptele. Se mai lasa pe foc pana cand se dilueaza caramelul.
Se lasa sa se raceasca si se toarna peste blat, intepat cu furculita din loc in loc.

Crema
Se pun pe foc lapte, untul, grisul si zaharul, pana se ingroasa.

Se adauga nuca de cocos si se amesteca bine.

Se toarna fierbinte peste blat si se niveleaza. Se lasa sa se raceasca.

Prajitura Bounty

Glazura
Ciocolata se topeste pe baie de aburi, se adauga untul si se amesteca, apoi se toarna peste prajitura.

Prajitura Bounty

Se lasa la frigider o ora si se feliaza.
Pofta buna!

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty este un desert simplu de preparat, perfect pentru iubitorii de cocos si ciocolata. Cu aceasta reteta, vei putea impresiona pe oricine, fie ca este vorba de o petrecere sau de o cina in familie. Incearca si tu aceasta reteta si bucurate de gustul delicios al prajiturii Bounty!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.