
Prajitura cu branza si visine
Prajitura cu branza si visine. Reteta de prajitura cu branza. Reteta de prajitura rapida. Prajitura Rudi.
Astazi va aduc o reteta de prajitura delicioasa, dar care este foarte usor de preparat. Are un mare succes si n-o refuza nimeni. Este ideala pentru sarbatori, dar si pentru pregatit in weekend sau cand va este pofta de ceva dulce. Este usor de transportat, deci o puteti duce la picnic sau la drum lung. Este una dintre acele prajituri bune pentru orice ocazie. Nu pot decat sa va recomand si voua reteta.
Atat de usor de preparat, ca si copiii sau un incepator o pot pregati.
La umplutura, puteti folosi visine proaspete, din compot, congelate sau in sirop. Bineinteles, ca trebuie sa fie fara samburi. Visinele din compot se lasa la scurs, iar cele congelate se pun direct peste umplutura.
Daca va plac prajiturile cu branza, cu siguranta ati recunoscut ca seamana cu prajitura Rudi. De fapt, este una si aceeasi, doar ca am adaugat si visine.
Va recomand si prajitura Fanta, care se prepara tot cu branza de vaci:
O alta prajitura care merita si trebuie incercata este Amandina
Ingrediente Prajitura cu branza si visine
Pentru aluat:
400 gr faina
250 gr unt, la temperatura camerei
150 gr zahar
1 galbenus
1 pachetel praf de copt
2 linguri de cacao
Pentru umplutura:
750 gr branza de vaci
3 oua
125 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
200 gr visine, fara samburi
Pentru glazura:
100 gr ciocolata
Mod de preparare reteta
Se preincalzeste cuptorul.
Se pun intr-un bol sau vas adanc faina, untul, zaharul, galbenusul, praful de copt si cacaua. Se amesteca pana se obtine un aluat.
In alt bol se pun ingredientele pentru umplutura, dar fara visine. Se amesteca, pana devine o compozitie omogena.
Se ia o tava de 25×35 cm si se tapeteaza cu hartie sau foaie de copt.
Aluatul se imparte in doua bucati de marime egala. Se ia o bucata si se rade in tava, egal, pe toata suprafata.
Se pune in tava compozitia de branza si se pun din loc in loc visine.
Se rade deasupra restul de aluat.
Se da tava la cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca.
Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se glazureaza prajitura.
Se feliaza si se serveste.
Pofta buna!
Mai multe retete gasiti aici
Prajitura cu branza si visine
- 400 gr faina
- 250 gr unt (la temperatura camerei)
- 150 gr zahar
- 1 galbenus
- 1 pachet praf de copt
- 2 linguri cacao
- 750 gr branza de vaci
- 3 oua
- 125 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 gr visine
- 100 gr ciocolata
-
Se preincalzeste cuptorul.
Se pun intr-un bol sau vas adanc faina, untul, zaharul, galbenusul, praful de copt si cacaua. Se amesteca pana se obtine un aluat.
In alt bol se pun ingredientele pentru umplutura, dar fara visine. Se amesteca, pana devine o compozitie omogena.
Se ia o tava de 25×35 cm si se tapeteaza cu hartie sau foaie de copt.
Aluatul se imparte in doua bucati de marime egala. Se ia o bucata si se rade in tava, egal, pe toata suprafata.
Se pune in tava compozitia de branza si se pun din loc in loc visine.
Se rade deasupra restul de aluat.
Se da tava la cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca.
Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se glazureaza prajitura.
Se feliaza si se serveste.
Pofta buna!

