Dorayaki
For English version scroll down
Daca ieri va povesteam despre pasta de azuki ,azi va arat si una dintre intrebuintari. Si fiindca dorayaki sunt facute in special pentru copii ,formele de la decorix.ro au fost perfecte.
Dar sa va spun mai intai ce sunt dorayaki. Sunt niste pancakes-uri sau clatite mai groase,facute de obicei pentru copii si care sunt foarte cunoscute sub forma caracterului Doraemon. Sunt umplute cu pasta de azuki,dar am vazut si variante cu gem sau budinca.
M-am inspirat de aici.
Ingrediente:
4 oua
2 linguri de miere
100 gr zahar
160 gr faina
1 lingurita praf de copt
1-2 linguri de apa
pasta de azuki sau gem pentru umplutura
Intr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale.
Se adauga faina,praful de copt si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute.
Se adauga cate 1/2 lingura de apa,pana obtineti consistenta potrivita. Trebuie sa fie putin mai groasa decat compozitia de pancakes,altfel nu ies pufoase.
Se unge o tigaie anti aderenta cu ulei si cand s-a infierbantat se pune din compozitie.
Cand apar bulele se intoarce pe partea cealalta.
Se lipesc cate doua cu umplutura sau se servesc ca atare.
Dorayaki
When I got Azuki bean paste,the first thing I wanted to make was Dorayaki. After I checked for recipes I stopped at this One . The step-by-step guide was very helpful. Dorayaki are the Japanese pancakes,usually filled with azuki bean paste,but I’ve seen other versions with jam and pudding.
Ingredients:
4 eggs
100 gr sugar
2 T honey
160 gr flour
1 t baking powder
1-2 T water
azuki bean paste or jam for filling
Mix the eggs,sugar and honey in a bowl,until fluffy.
Add the flour and baking powder ,mix well and refrigerate for 15 minutes.
Add 1/2 T water at a time to obtain a mixture thicker than pancake batter.
Coat a non stick pan with oil,using paper towels and add the batter. When starts to bubble turn.
Fill with azuki paste and stuck two pancakes together to form a sandwich.
18 comentarii
Danutza
Ce frumos arata!!!
Mitinita
Cate nu facem noi ptr copii:))
Antonina
Cat e de misto!!! E ca pestisorul de aur! ia zi ce dorinta ti-ai pus ?? Sau nu ne zici, ai?? 😉 Super arata! Te pup
Mitinita
Sa va zic…sa nu va zic:)Il doresc pe Aladin sau macar pestisorul de aur:) Pup
Licuta Marin
Tare bune!!!Pustiul meu ar fi primul la papat:))Pup!
Mitinita
Il asteptam oricand atunci!Pup
Corina
Foarte tare! 🙂
Mitinita
IHiiihiii:))
Nami | Just One Cookbook
I love this crispy texture outside. Your fish shape is amazing work. I had Oshiruko (red bean soup with mochi) today too, but I can eat red bean dessert everyday… 🙂 Thank you for trying the recipe and the kind mention. 🙂
Mitinita
I’m pretty sure I mixed it longer than I should,supposed to be smoother but I’m sure I’ll make it again. Lots of inspirations on your blog!
Sister
Felicitari,arata fff bine,deja mi e pofta!!!
Mitinita
Te asteptam oricand cu mult drag la o portie de „pestisori”,dar sa stii ca avem si fluturasi:))
Alice
wow! ce interesant! mai ales reteta pt aluatul ala…ioi…ma dai pe spate de fiecare data…asa ce ma enervezi :)))
Mitinita
Alice,daca am reusit sa te enervez cu atata,maine nici nu mai gatesc ca numai asiatica aveam de gand:))) dar am bulit putin aluatul,mai fac in curand o incercare:)
DiaMar-bucataria galbena
Este tare frumos pestisorul.Pup!
Mitinita
Tare dragalas,nu-l refuza niciodata.Pup
Sidy
Doamne-doamne, dragi copii…numai mama sa nu fii !
Orice facem numai sa pape odoarele.
Felicitari !
Te tzuc !
Mitinita
O sa-mi fie mie dor de zilele astea:)) Puszi