Noodles cu pui si legume – reteta asiatica rapida si delicioasa
Noodles cu pui si legume. Reteta noodles cu pui la wok. Retete asiatice acasa. Cum sa gatesti noodles cu legume si pui. Reteta noodles cu pui. Mancare asiatica cu noodles. Reteta asiatica de noodles cu pui si sos de soia.
Daca iti plac preparatele asiatice pline de arome si texturi contrastante, aceasta reteta de noodles cu pui, ceapa, ardei rosu si morcov este exact ce ai nevoie. Simplu de pregatit si extrem de gustoasa, aceasta mancare te va duce cu gandul la street food-ul asiatic, cu ingrediente proaspete si o combinatie de sosuri delicioase. In plus, se prepara in doar 30 de minute, fiind perfecta pentru o cina rapida sau pentru pranzul de la birou.
Aceasta reteta nu este doar gustoasa, ci si sanatoasa datorita legumelor bogate in vitamine si a continutului scazut de grasimi. Puiul este o sursa excelenta de proteine slabe, iar noodles-urile, mai ales cele de orez sau soba, sunt usor digerabile si potrivite pentru cei care evita glutenul. Uleiul de susan aduce un plus de grasimi sanatoase si un gust deosebit, iar ghimbirul si usturoiul contribuie la stimularea sistemului imunitar.
Sfaturi pentru o reteta de Noodles cu Pui Perfecta
Taierea uniforma a legumelor si a puiului este esentiala pentru o gatire rapida si uniforma. Foloseste un cutit bine ascutit sau o mandolina pentru a obtine fasii subtiri si egale.
Nu supraincalzi noodles-urile in tigaie, deoarece se pot lipi sau rupe. Asigura-te ca amesteci usor cu un cleste de bucatarie sau o spatula. Sau chiar cu betigase lungi pentru gatit.
Variante de legume: Poti adauga si alte legume asiatice, cum ar fi bok choy, varza chinezeasca sau ciuperci shiitake, pentru a diversifica gustul preparatului.
Sosul de soia: Foloseste sos de soia light pentru a obtine un gust mai usor si echilibrat. Daca iti place un gust mai intens, poti adauga cateva picaturi de sos de soia dark.
Cum sa Servesti Noodles cu Pui
Noodles cu legume si pui pot fi servite ca fel principal la pranz sau cina. Alaturi de acest preparat, poti adauga o supa miso sau o salata de alge pentru un meniu complet de inspiratie asiatica. De asemenea, un ceai verde sau o bere asiatica light pot completa perfect acest preparat.
Ingrediente noodles cu pui si legume
250 g de piept de pui sau pulpe superioare dezosate
200 g de noodles
1 ceapa mare
1 ardei rosu
1 morcov mare
2 catei de usturoi, tocat marunt
1 lingura de ghimbir proaspat ras
2 linguri de sos de soia
1 lingura de sos de stridii (optional, pentru un gust mai intens)
1 lingura de ulei de susan
2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingurita de miere (optional, pentru un gust dulceag)
1 lingurita de fulgi de chili (optional, pentru un plus de picant)
Sare si piper dupa gust
Cateva fire de ceapa verde si seminte de susan (pentru decor)
Mod de preparare reteta noodles cu pui si legume
Se pregatesc ingredientele.
Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala. Legumele se pot taia in bucati, cuburi, julienne sau bastonase.
Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin al dente. Dupa ce sunt gata, se scurg si se clatesc cu apa rece pentru a opri procesul de gatire. Se lasa deoparte.
Intr-o tigaie mare sau wok, se incalzeste 1 lingura de ulei de floarea soarelui la foc mediu. Se adauga fasiile de piept de pui si se gatesc de 5-7 minute, pana cand devin aurii si sunt complet gatite. Scoate puiul din tigaie si lasa-l deoparte.
In aceeasi tigaie, seadauga restul de ulei si se caleste ceapa, ardeiul rosu si morcovii timp de 3-4 minute, pana cand se inmoaie usor, dar raman crocante.
Se adauga usturoiul si ghimbirul tocat si se calesc pentru inca 1-2 minute, pana isi elibereaza aromele.
Se pune puiul inapoi in tigaie, alaturi de legume. Se adauga sosul de soia, sosul de stridii (daca se foloseste), uleiul de susan si mierea. Se amesteca bine, astfel incat toate ingredientele sa fie acoperite uniform de sos.
Se pun noodlesii fierti in tigaie si se amesteca usor, pentru a le combina cu restul ingredientelor. Se lasa preparatul pe foc inca 2-3 minute, pana cand noodlesii se incalzesc si se acopera bine cu sosul din tigaie.
Se servesc fierbinti, presarati cu ceapa verde tocata si seminte de susan pentru decor. Se pot adauga si fulgi de chili pentru un plus de picant, in functie de preferinte. Pofta buna!
RECOMAND SI ACESTE RETETE ASIATICE:
Pui picant cu ghimbir reteta chinezeasca pas cu pas