Nuci cu crema de branza si gem – un desert delicios, usor de preparat
Nuci cu crema de branza si gem. Fursecuri umplute. Fursecuri in forma de nuci. Crema de branza. Gem de afine. Reteta de fursecuri. Deserturi delicioase. Gatit acasa. Nuci cu umplutura. Gustari pentru petreceri. Retete de sarbatori. Retete de fursecuri. Nuci umplute. Reteta de nuci umplute. Cum se prepara nuci umplute.
Daca iti doresti un desert care sa imbine traditia cu inovatia, fursecurile in forma de nuci umplute cu crema de branza si gem de afine sunt alegerea perfecta! Aceste delicioase prajiturele nu doar ca arata minunat, dar si gustul lor este deosebit. Cu o textura crocanta si o umplutura cremoasa, aceste fursecuri vor deveni cu siguranta preferatele tuturor.
Nu numai ca arata spectaculos, dar ofera si un contrast de arome care va incanta toate simturile. Fie ca le servesti la o petrecere, la o masa festiva sau pur si simplu ca un rasfat personal, aceste nuci vor deveni cu siguranta favoritele tuturor.
Nucile umplute cu crema de branza si gem sunt nu doar un desert gustos, ci si o modalitate ingenioasa de a impresiona familia si prietenii. Asadar, nu ezita sa incerci aceasta reteta si sa te bucuri de combinatia perfecta de arome!
Ingrediente
Cojile:
2 oua
10 linguri ulei
10 linguri lapte
1 lingurita esenta de vanilie
100 g zahar
1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie/otet
faina cat cuprinde (550 – 600 g)
Crema de branza:
150 gr crema de branza
75 gr unt, la temperatura camerei
4 linguri zahar pudra
4 linguri de gem de afine
Mod de preparare reteta nuci cu crema de branza si gem
Cojile pentru nuci
Se pregatesc ingredientele.
Ouale se bat impreuna cu zaharul pana cand acesta se dizolva complet. Apoi, se adauga alternativ cate o lingura de ulei si lapte, impreuna cu amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie.
Se incorporeaza faina si se framanta un aluat care sa nu se lipeasca de maini si sa fie usor de manevrat. Dupa aceea, se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Aparatul pentru nuci se conecteaza la o sursa de curent. Se formeaza bile de 5-7 grame si se asaza in formele aparatului.
Se coc aproximativ 2 minute sau pana capata o culoare aurie.
Dupa coacere, se scot intr-un bol si se continua cu restul aluatului.
Pentru crema, se amesteca crema de branza cu zaharul pudra pana devine omogena. Se adauga untul si se mixeaza in continuare. Odata ce s-a incorporat, se adauga gemul de afine si se amesteca pana se obtine o nuanta uniforma.
Formele de nuci se umplu cu crema de branza si se lasa la frigider peste noapte intr-un recipient etans, pentru a se inmuia.
Pofta buna!