Muffins cu prune
Bucataria internationala,  Desert,  Muffins

Muffins cu prune

Muffins cu prune Cum se prepara briosele? Reteta de muffins cu fructe Retete cu prune. Cum se fac briosele cu fructe. Dulciuri de casa.

Cand ne e pofta de ceva dulce sau vrem sa pregatim ceva rapid, imi fuge gandul la muffins si cele mai indragite de noi sunt cele cu fructe. Se fac rapid si sunt delicioase. Sunt bune de pus la pachet si sunt indragite de cei mici, dar si de cei mari. Sunt gustarea perfecta! Nu de putine ori le-am impachetat si pentru picnic. Mi-am amintit ca si gomboturile cu prune ne plac mult, mai ales ca tot vorbim de prune.

Sa puneti reteta bine, cu siguranta o sa tot reveniti la ea. Pe langa fructe, mai puteti folosi bucati de ciocolata alba sau neagra.

Pentru ca aceste muffins sa iasa pufoase, trebuie sa:
– NU amestecati prea mult compozitia sau briosele nu vor creste
– fructele se pot tavali prealabil prin faina
– sa respectati pasii retetei
– sa preincalziti cuptorul
– ingredientele sa fie la temperatura camerei

Incercati si prajitura pufoasa cu visine

Prajitura pufoasa cu visine

Va recomand si reteta de prajitura turnata cu mere

prajitura turnata cu mere

Ingrediente Muffins cu prune

250 gr faina
150 gr zahar
3 lingurite de praf de copt
1 zahar vanilat sau o lingurita de esenta de vanilie
200 ml de lapte
50 ml de ulei
250 gr faina
1/8 lingurita de sare

Mod de preparare reteta

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
Prunele se taie in bucatele de marime egala.
Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea. Se amesteca cu un tel.
Intr-un alt bol se bate oul si se amesteca cu laptele si uleiul.
Se adauga ingredientele lichide la cele uscate si se amesteca usor cu telul.
Se incorporeaza si prunele.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata.
Pofta buna!

Muffins cu prune

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1/8 lingurita sare
  • 250 g prune

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
Prunele se taie in bucatele de marime egala.
Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea. Se amesteca cu un tel.
Intr-un alt bol se bate oul si se amesteca cu laptele si uleiul.
Se adauga ingredientele lichide la cele uscate si se amesteca usor cu telul.
Se incorporeaza si prunele.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.