Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba de dovlecei a la grec

30 min

simplu

6 portii

Ciorba de dovlecei a la grec Cum se prepara ciorba de dovlecei Ciorbe rapide, fara carne Retete cu dovlecei

Pe timp de vara, dar nu numai, ciorba aceasta este printre cel mai des preparate de mine. Imi place ca e delicioasa chiar si rece. E perfecta si atunci cand vreti sa renuntati la carne sau vreti un meniu mai usor. Deci puteti s-o pregatiti in orice anotimp.

Si daca tot suntem la capitolul supe/ciorbe, data viitoare vreau sa incerc supa crema de praz. Voi ce fel de supe sau ciorbe preparati acasa?

Sa treceti pe lista de incercat si aceasta ciorba si cu siguranta nu veti regreta. O veti repeta si voi de multe, multe ori.

Va recomand sa incercati si ciorba radauteana de pui cu smantana

Poate va inspira si supa ardeleneasca cu chimen

supa ardeleneasca cu chimen

Ingrediente ciorba de dovlecei a la grec

2 dovlecei
1 morcov
1 telina mica
1 ceapa
1 ardei gras rosu
suc de la o lamaie
100 ml iaurt sau smantana
1 galbenus
sare si piper negru proaspat macinat
patrunjel verde

Mod de preparare reteta

Legumele se taie in cubulete de marime egala.

Se caleste ceapa, morcovul, telina si ardeiul.
Se adauga 1,5 litru de apa.
Cand aproape au fiert legumele, se adauga dovleceii.

Se adauga sare si piper si se mai fierbe 10 minute.
Galbenusul se amesteca impreuna cu iaurtul sau smantana si se adauga un polonic de ciorba fierbinte.

Se amesteca bine si toarna inapoi in ciorba.
Se acreste cu zeama de lamaie si se potriveste de gust cu sare si piper.

Se toarna in bol si se presara patrunjel verde.
Pofta buna!

Ciorba de dovlecei a la grec

Course Soup
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes

Ingredients

  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 100 ml iaurt sau smantana
  • 1 galbenus
  • sare si piper
  • patrunjel verde

Instructions

  • Legumele se taie in cubulete de marime egala.
    Se caleste ceapa, morcovul, telina si ardeiul.
    Se adauga 1,5 litru de apa.
    Cand aproape au fiert legumele, se adauga dovleceii.
    Se adauga sare si piper si se mai fierbe 10 minute.
    Galbenusul se amesteca impreuna cu iaurtul sau smantana si se adauga un polonic de ciorba fierbinte.
    Se amesteca bine si toarna inapoi in ciorba.
    Se acreste cu zeama de lamaie si se potriveste de gust cu sare si piper.
    Se toarna in bol si se presara patrunjel verde.
    Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.