Gem de caise reteta de gem de caise fara conservant
Gem de caise Cum sa prepari gem fara conservant Reteta pas cu pas de gem de casa Gem fara gelifianti din comert
Acesta este unul dintre gemurile care nu lipsesc din camara. Nu doar ca are o culoare placuta si un gust minunat, dar se poate folosi la multe prajituri, cum ar fi prajitura Jerbo.
De mentionat, ca aceasta reteta necesita lasarea fructelor cu zahar, peste noapte. Am folosit o oala de fonta, dar asta nu inseamna ca nu a trebuit sa amestec din cand in cand.
Reteta aceasta o puteti folosi si pentru alte gemuri de casa, trebuie doar sa schimbati cantitatea de zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele.
Recomand si reteta de dulceata de visine
Ingrediente Gem de caise
2 kg de caise
1 kg de zahar
1 lamaie
Mod de preparare reteta
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in sferturi.
Se pun intr-o oala, alternand cu straturi de zahar si se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte.
Depinde cat de zemoase sunt caisele si cat lichid lasa.
A doua zi se pune oala pe foc.
Dupa 30 de minute se adauga sucul de lamaie.
Se amesteca din cand in cand si se indeparteaza spuma care se formeaza.
Borcanele se spala bine cu detergent si apa fierbinte si se lasa sa se scurga.
Se pun in cuptorul cu microunde, avand grija sa nu se atinga intre ele.
Se seteaza cuptorul pentru cel putin un minut pe High.
Se ia oala de pe foc, dupa aproximativ o ora si se toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate.
Gemul se poate fierbe si mai putin, mai ales daca zaharul si caisele sunt in proportie de 1:1.
Chiar si dupa o ora de fiert, gemul a ramas o culoare frumoasa.
Mai multe retete de dulceata/gem gasiti aici
Pofta buna!