
Dulceata de visine
Dulceata de visine am facut-o din „Carte de bucate” a Silviei Jurcovan. Este o reteta pe care o puteti folosi si la dulceata de cirese albe, negre sau amare.
Cantitatea de dulceata de visine poate fi marita in functie de cantitatea de visine pe care o aveti.
Aceasta dulceata nu trebuie sa lipseasca de pe rafturile camarilor noastre! Mie cel putin imi aminteste de copilarie si e musai s-o fac in fiecare an. Imi plac pe clatite sau pancakes, dar si direct din lingura.
Vedeti si reteta de gem de nectarine
Mai intai trebuie sa sterilizati borcanele.
Ingrediente dulceata de visine
1,3 kg visine
1 kg zahar
zeama de la o lamaie
Mod de preparare reteta dulceata de visine
Visinele se spala si se curata de codite. Se scot samburii.
Dupa ce s-au scos samburii, va ramane circa 1 kg de visine.
Se presara zahar deasupra visinelor, se adauga zeama de lamaie si se amesteca.
Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa isi lase zeama.
Dulceata se pune la fiert, de preferat sa nu fie direct pe flacara.
NU se adauga apa la dulceata, fructele vor lasa destul suc.
Cand fructele plutesc in tot siropul, se ia dulceata de visine de pe foc si se aduna spuma.
Se acopera si dupa ce s-a racit, se pune in borcane sterilizate.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

