Gogosi pufoase

gogosi pufoase

150 min

simplu

1 portii

Gogosi pufoase este reteta celor mai pufoase gogosi, care reusesc de fiecare data si de care nu te poti satura. Mananci de uiti sa te opresti.
Reteta de gogosi pufoase nu e greu de preparat, e mai greu sa astepti sa creasca aluatul. Le mananci calde, pentru ca nu ai rabdare sa se raceasca. Mi se face pofta de ele in timp ce scriu aceste randuri.
Laptele trebuie sa fie caldut, sa nu fie fierbinte, dar nici rece de la frigider, caci aluatul nu va creste. Puteti folosi fie drojdie proaspata sau un plic de drojdie uscata de 7 grame.

Vedeti si reteta de gogosi americane.

Incercati si reteta de gogosi la cuptor.

Gogosi la cuptor

Ingrediente gogosi pufoase

500 g faina
200 ml lapte caldut
25 g unt topit si racit
25 ml ulei
1 ou
7 g de drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
3 linguri de zahar
1 lingurita de esenta de vanilie
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
putina sare, cat iei cu varful degetelor
zahar pudra vanilat pentru tavalit
ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta gogosi pufoase

Intr-un bol adanc se pune 50 ml de lapte, o lingura de zahar si drojdia. Se amesteca si se lasa deoparte 5 minute.

Se adauga restul de lapte si de zahar, esenta de vanilie, oul, sarea, untul topit si coaja de lamaie.
Se amesteca, apoi se adauga faina si se framanta un aluat omogen. Adaugam uleiul si mai framantam 5-10 minute.

Aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, cam 50 de minute. Eu il pun in cuptorul cu microunde (oprit) sau in cuptor, pentru ca nu este curent si creste mai repede.

Pe masa de lucru se intinde o foaie de 5-6 mm si se taie forme cu un pahar sau cu o forma rotunda de fursecuri.

Se lasa sa creasca 30 de minute.

Se prajesc in ulei incins sau in baie de ulei.

Se prajesc pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant.

Dupa ce s-au racit, se tavalesc prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!

Sursa reteta aici.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?