
Gogosi pufoase – reteta delicioasa si usoara
Gogosi pufoase. Reteta gogosi. Gogosi pufoase rapide. Reteta usoara gogosi. Gogosi de casa. Gogosi pufoase cu zahar pudra.
Gogosi pufoase este reteta celor mai pufoase gogosi, care reusesc de fiecare data si de care nu te poti satura. Mananci de uiti sa te opresti.
Reteta nu e greu de preparat, e mai greu sa astepti sa creasca aluatul. Le mananci calde, pentru ca nu ai rabdare sa se raceasca. Mi se face pofta de ele in timp ce scriu aceste randuri.
De ce ingrediente avem nevoie pentru reteta de gogosi?
Faina – Faina este ingredientul de baza care ofera structura gogosilor. Este recomandat sa folosesti faina de grau tip 000 sau faina speciala pentru patiserie, care va contribui la o textura pufoasa.
Lapte – Laptele adauga umiditate si ajuta la activarea drojdiei, contribuind astfel la dospirea aluatului. Poti folosi lapte integral pentru un gust mai bogat. Laptele trebuie sa fie caldut, sa nu fie fierbinte, dar nici rece de la frigider, caci aluatul nu va creste.
Zahar – Zaharul nu doar indulceste gogosile, ci si ajuta la caramelizarea acestora in timpul prajirii, oferindu-le o crusta aurie si o aroma placuta.
Drojdie proaspata – Drojdie este responsabila pentru dospirea aluatului, ceea ce face ca gogosile sa fie pufoase. Puteti folosi fie 25 gr dedrojdie proaspata sau un plic de drojdie uscata de 7 grame.
Oua – Ouale contribuie la bogatia aluatului si ajuta la legarea ingredientelor. De asemenea, acestea ofera o culoare frumoasa gogosilor.
Unt – Untul topit adaugat in aluat ofera un gust delicios si o textura moale, facand gogosile si mai savuroase.
Sare – Sarea este esentiala pentru a echilibra dulcele si pentru a intensifica aromele.
Ulei pentru prajit – Uleiul este necesar pentru a praji gogosile, oferindu-le o textura crocanta la exterior.
Vedeti si reteta de gogosi americane.
Gogosile pufoase sunt un desert iubit de multi, perfect pentru a fi servit la micul dejun sau ca o gustare dulce in orice moment al zilei. Cu o textura aerata si un gust delicios, aceste gogosi sunt usor de preparat acasa.
Incercati si reteta de gogosi la cuptor.
Ingrediente gogosi pufoase
500 g faina
200 ml lapte caldut
25 g unt topit si racit
25 ml ulei
1 ou
7 g de drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
3 linguri de zahar
1 lingurita de esenta de vanilie
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
putina sare, cat iei cu varful degetelor
zahar pudra vanilat pentru tavalit
ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta gogosi pufoase
Intr-un bol adanc se pune 50 ml de lapte, o lingura de zahar si drojdia. Se amesteca si se lasa deoparte 5 minute.
Se adauga restul de lapte si de zahar, esenta de vanilie, oul, sarea, untul topit si coaja de lamaie.
Se amesteca, apoi se adauga faina si se framanta un aluat omogen. Adaugam uleiul si mai framantam 5-10 minute.
Aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, cam 50 de minute. Eu il pun in cuptorul cu microunde (oprit) sau in cuptor, pentru ca nu este curent si creste mai repede.
Pe masa de lucru se intinde o foaie de 5-6 mm si se taie forme cu un pahar sau cu o forma rotunda de fursecuri.
Se lasa sa creasca 30 de minute.
Se prajesc in ulei incins sau in baie de ulei.
Se prajesc pe ambele parti.
Se scot pe un prosop absorbant.
Dupa ce s-au racit, se tavalesc prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!
Sursa reteta aici. Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:

