paine fara framantare
Aluaturi,  Aluaturi sarate,  Bucataria internationala

Paine fara framantare

Dupa ce am vazut paine fara framantare pe blogul Diei, m-am si indreptat la bucatarie sa vad daca am toate ingredientele.
Aceasta reteta de paine fara framantare este una dintre cele mai simple retete de paine pe care le-am incercat pana acum si asta pentru ca procesul de framantare mi se parea cel mai greu.
Inainte de a va apuca de aceasta reteta, trebuie luat in considerare ca aluatul se va lasa la frigider pentru 24 de ore.

Ingrediente Paine fara framantare

500 g faina alba, cernuta
25 g drojdie proaspata
1 lingura zahar
1 lingurita sare
3 linguri de ulei de masline
350 ml apa calduta

Mod de preparare reteta Paine fara framantare

Punem intr-un pahar sau bol, 100 ml apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam deoparte 5 minute.

Intr-un bol adanc, punem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia, restul de apa si uleiul. Amestecam cu lingura de lemn. Cand incepe sa se formeze aluatul, puteti framanta putin cu mana. Eu am amestecat doar cu lingura. Adaugam sarea si mai amestecam putin. Daca sarea intra in contact direct cu faina, aluatul nu va mai creste, de aceea recomand sa o puneti la urma.

paine fara framantare

Acoperim aluatul cu o folie de plastic si punem bolul peste noapte la frigider, unde va sta pana a doua zi cand vom coace painea.

A doua zi, inainte de a coace painea, preincalzim cuptorul.
Avem nevoie de o oala de fonta sau de yena cu capac. Punem oala in cuptor, sa se incalzeasca si scoatem aluatul din frigider, care va sta la temperatura camerei pana se va infierbanta oala.

Punem aluatul in oala, in care puteti adauga hartie de copt. Acoperim oala cu capac si o dam la cuptor cam 25 de minute, dupa care scoatem capacul si mai lasam 10 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Painea rezultata este foarte delicioasa, dar nu se pastreaza bine un timp indelungat, de aceea va recomand sa o consumati intr-o zi sau doua.
Paine fara framantare2

Incercati si voi Paine fara framantare.

2 comentarii

  • Dya

    Cred ca e deosebita.
    Eu fac acelasi aluat intr-un bol pentru dospit Tupperware. Se pune capacul si cand e dospit se ridica singur. Nu il las pana a doua zi. O sa va trimit poze. Ma ajuta vasul si se face rapid, si este f. pufos aluatul..

    • Mitinita

      M-ai facut tare curioasa 🙂 Am auzit multe lucruri bune de Tupperware, eu cunosc recipientele ptr pastrarea mancarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.