Gogosi americane
Gogosi americane este o reteta delicioasa de gogosi. Difera de restul pentru ca au gaura si sunt foarte indragite de copii.
Puteti servi fie pudrate cu zahar pudra, fie le puteti da prin glazura si apoi presarati decoratii dulci.
Mai puteti incerca si alte retete de gogosi, cum ar fi gogosi la cuptor sau gogosi fara zahar.
Sunt bune calde, dar si reci.
Ingrediente
150 ml lapte, caldut
75 g unt
1 lingura de zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
425 g faina
1/2 lingurita sare
2 oua
ulei, pentru prajit
Mod de preparare reteta gogosi americane
Se amesteca laptele cu drojdia si zaharul si se lasa deoparte 5 minute.
Faina se pune intr-un bol si se face o adancitura la mijloc.
Se toarna laptele, se adauga ouale batute, untul, vanilia si sarea si se framanta un aluat omogen.
Se acopera bolul cu folie si se lasa sa creasca aluatul 2 ore.
Se iau bucati egale de aluat si se taie cu o forma rotunda.
Se taie si mijlocul cu o forma mica.
Se lasa deoparte sa creasca, pana isi dubleaza volumul.
Se infierbanta uleiul si se prajesc gogosile pe ambele parti.
Se lasa sa se scurga de ulei, apoi se pudreaza sau se dau cu glazura.