Budinca de orez cu sofran

Budinca de orez cu sofran

30 min

simplu

4 portii

Budinca de orez cu sofran
O reteta din bucataria persana, care se numeste Sholezard si este un desert cu o aroma foarte placuta. Se poate face cu orez la aburi, ramas de la mancarea chinezeasca.

 

Ingrediente

o portie de orez gatit la abur sau fiert
apa
1/4 lingurita sofran Kotanyi
2-3 linguri apa de trandafiri sau dupa gust
4 linguri de zahar

Mod de preparare reteta Budinca de orez cu sofran

Se fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie.
Amestecam des ca sa nu se lipeasca, iar cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul, sofranul si apa de trandafiri. Continuam sa amestecam si lasam sofranul sa-si raspandesca frumoasa culoare si aroma, dar nu le lasam prea mult pe foc ca sa nu-si piarda din proprietati.
Se pune in farfurii si se serveste cald sau rece.
Optional, putem orna cu scortisoara macinata sau cu boabe de migdale sau de fistic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.