Pui cu urechi de lemn
Asia,  Bucataria internationala,  China,  Mâncăruri cu carne,  Pui

Pui cu urechi de lemn reteta din bucataria chinezeasca

Am observat ca ciupercile urechi de lemn sunt foarte indragite de cei ce comanda mancare chinezeasca, de aceea am pregatit si reteta de pui cu urechi de lemn. Dupa ce o incercati, probabil veti prefera sa va gatiti acasa mancare chinezeasca.
Ingredientele folosite in reteta pui cu urechi de lemn se gasesc in supermarketurile noastre sau online, iar daca aveti nelamuriri sau intrebari sau vreti sa stiti de unde le putem procura, va rog sa le treceti in casuta de comentarii.

Daca nu ati auzit inca de urechi de lemn, acestea sunt ciuperci folosite des in bucataria chinezeasca, la noi se gasesc sub forma uscata si trebuie hidratate in apa, cam o ora. Sunt crocante.

Pui cu urechi de lemn este o mancare delicioasa si merita incercata!

Incercati si reteta de pui cu susan si sos.

pui cu susan si sos

Vedeti si reteta de supa miso cu tofu.

Ingrediente Pui cu urechi de lemn

un piept de pui
cateva bucati de urechi de lemn
1 lingura sos de soia dark sau 2 linguri sos de soia light
2-3 linguri de sos iute cu usturoi (cum e sweet chili sauce)
1 ceapa mijlocie
1 ardei kapia
1 ardei gras verde
2 linguri sos de soia
2-3 linguri sos iute cu usturoi
50 ml apa rece
1 lingura amidon alimentar
cateva picaturi de ulei de susan

 

Pui cu urechi de lemn

Mod de preparare reteta Pui cu urechi de lemn

Primul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora.
Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un bol, se amesteca 1 lingura de sos de soia dark (sau 2 de sos de soia light) si 2-3 linguri de sos de soia light. Lasam deoparte cam 10 minute.
Intre timp, curatam ceapa, ardeiul kapia si ardeiul gras, apoi le taiem in bucati de marime egala, cam de 1 – 1,5 cm. Scurgem urechile de lemn de apa si le feliem.
Punem wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat adaugam 2 linguri de ulei. Punem bucatile de pui si le prajim cam 2 minute, le scoatem si le lasam deoparte.

Pui cu urechi de lemn3

In acelasi wok, adaugam ceapa, o calim un minut, apoi adaugam ardeii si urechile de lemn. Lasam sa se caleasca 2 minute la foc mare (trebuie sa ramana crocanti). Adaugam bucatile de pui.

Pui cu urechi de lemn2

Amestecam intr-un bol apa, 2 linguri de sos de soia si amidonul, apoi le adaugam in wok. Amestecam continuu, lasam sa se ingroase, apoi luam wok-ul de pe foc.
Se serveste cu orez la aburi sau taitei chinezesti.

Incercati si voi Pui cu urechi de lemn.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.