Pui cu urechi de lemn reteta din bucataria chinezeasca
Am observat ca ciupercile urechi de lemn sunt foarte indragite de cei ce comanda mancare chinezeasca, de aceea am pregatit si reteta de pui cu urechi de lemn. Dupa ce o incercati, probabil veti prefera sa va gatiti acasa mancare chinezeasca.
Ingredientele folosite in reteta pui cu urechi de lemn se gasesc in supermarketurile noastre sau online, iar daca aveti nelamuriri sau intrebari sau vreti sa stiti de unde le putem procura, va rog sa le treceti in casuta de comentarii.
Daca nu ati auzit inca de urechi de lemn, acestea sunt ciuperci folosite des in bucataria chinezeasca, la noi se gasesc sub forma uscata si trebuie hidratate in apa, cam o ora. Sunt crocante.
Pui cu urechi de lemn este o mancare delicioasa si merita incercata!
Incercati si reteta de pui cu susan si sos.
Vedeti si reteta de supa miso cu tofu.
Ingrediente Pui cu urechi de lemn
un piept de pui
cateva bucati de urechi de lemn
1 lingura sos de soia dark sau 2 linguri sos de soia light
2-3 linguri de sos iute cu usturoi (cum e sweet chili sauce)
1 ceapa mijlocie
1 ardei kapia
1 ardei gras verde
2 linguri sos de soia
2-3 linguri sos iute cu usturoi
50 ml apa rece
1 lingura amidon alimentar
cateva picaturi de ulei de susan
Mod de preparare reteta Pui cu urechi de lemn
Primul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora.
Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un bol, se amesteca 1 lingura de sos de soia dark (sau 2 de sos de soia light) si 2-3 linguri de sos de soia light. Lasam deoparte cam 10 minute.
Intre timp, curatam ceapa, ardeiul kapia si ardeiul gras, apoi le taiem in bucati de marime egala, cam de 1 – 1,5 cm. Scurgem urechile de lemn de apa si le feliem.
Punem wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat adaugam 2 linguri de ulei. Punem bucatile de pui si le prajim cam 2 minute, le scoatem si le lasam deoparte.
In acelasi wok, adaugam ceapa, o calim un minut, apoi adaugam ardeii si urechile de lemn. Lasam sa se caleasca 2 minute la foc mare (trebuie sa ramana crocanti). Adaugam bucatile de pui.
Amestecam intr-un bol apa, 2 linguri de sos de soia si amidonul, apoi le adaugam in wok. Amestecam continuu, lasam sa se ingroase, apoi luam wok-ul de pe foc.
Se serveste cu orez la aburi sau taitei chinezesti.
Incercati si voi Pui cu urechi de lemn.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
4 comentarii
Claudia
Super reteta! Si cum tot e prima publicata in noua varianta a site-ului nu pot decat sa iti urez inspiratie cat mai multa in continuare! 🙂
Sa fie intr-un ceas bun, cum se zice! 🙂
Mitinita
Iti multumesc 🙂 Inspiratie se gaseste, timp sa am sa le postez pe toate.
Gina Bradea
Interesanta reteta, o voi proba. Imi place ca ai reteta asiatice, le voi studia cu drag, cautam asa ceva 🙂 .
Mitinita
Gasesti mai multe retete asiatice la mine, majoritatea sunt simple si rapide.