Chec cu banane si ciocolata
Chec cu banane si ciocolata. Reteta de banana bread. Deserturi rapide cu banane.
Checul cu banane si ciocolata este o combinatie delicioasa! Este un desert moale si aromat, cu bucati de banane dulci si ciocolata topita. Este perfect pentru a te rasfata sau pentru a impresiona prietenii cu talentul tau culinar! Pentru cei care nu indragesc aroma bananelor, poti opta pentru un chec simplu.
Ingrediente necesare pentru checul cu banane si ciocolata:
– Banane: Acestea sunt fructe moi, dulci si aromate, cu o coaja galbena. Sunt bogate in potasiu si vitamine, adaugand un gust delicios si o textura moale checului.
– Ciocolata: Este un ingredient indulgent si delicios, care adauga o nota de dulceata si bogatie checului. Ciocolata neagra are un gust intens de cacao si poate fi topita sau taiata in bucati pentru a se incorpora in aluat.
– Faina: Este ingredientul principal pentru structura checului. Faina de grau este utilizata in mod obisnuit si ajuta la legarea celorlalte ingrediente.
– Zahar: Adauga dulceata si indulceste checul. Poti folosi zahar alb sau brun, in functie de preferinte.
– Unt: Este un ingredient gras care adauga umiditate si textura checului. Untul topit se amesteca usor in aluat.
– Lapte: Recomand lapte integral
– Oua: Acestea ajuta la legarea si ridicarea checului. Ouale batute se adauga in aluat pentru a crea o textura pufoasa.
– Praful de copt: Este un agent de crestere care ajuta la ridicarea checului in timpul coacerii.
– Esenta de vanilie: Adauga o nota subtila de vanilie, imbogatind aroma checului.
– Sare: O cantitate mica de sare ajuta la echilibrarea aromei si aromei checului.
Acestea sunt ingredientele de baza pentru checul cu banane. Poti fi creativ si adaugati alte ingrediente cum ar fi nuci, stafide sau scortisoara pentru a adauga mai multa aroma si textura.
Ingrediente:
125 gr zahar
60 gr unt topit
1 plic de zahar vanilat
2 banane bine coapte
1 ou
200 g faina
2 lingurite praf de copt
100 ml lapte
un varf de cutit de sare
100 gr ciocolata cu lapte sau neagra
Mod de preparare reteta chec cu banane si ciocolata
Se pregatesc ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
Intr-un bol se zdrobesc bananele. Ciocolata se rupe in bucatele.
Zaharul si zaharul vanilat se mixeaza cu untul, se adauga oul si apoi bananele zdrobite.
Alternativ, se adauga faina amesteca cu praful de copt si laptele.
Se adauga bucatile de ciocolata.
Se omogenizeaza compozitia.
Tava de chec se tapeteaza cu ulei si faina sau cu hartie de copt.
Se toarna compozitia in tava.
Se da tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Se mai lasa checul 5 minute in tava, apoi se scoate.
Optional, se poate presara deasupra zahar pudra.
Se feliaza si se serveste.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Bilute de biscuiti cu banane si nuca de cocos
Foietaj cu banane si ciocolata