Glazura de ciocolata pentru prajituri, fursecuri si torturi
5 min
simplu
1 portii
Glazura de ciocolata, fursecuri si torturi, o reteta de care aveti nevoie pentru prepararea deserturilor, fie ele fursecuri torturi sau prajituri. Folositi ciocolata de menaj, amaruie, cu lapte, dar nu folositi ciocolata cu umplutura. De preferat, o ciocolata de calitate buna si cu un procentaj cat mai ridicat de cacao.
Neaparat sa o topiti la bain marie. Se poate folosi si la posh cu un dui cu varf subtire, dar se si poate picura cu lingura. Trebuie sa o lasati sa se raceasca putin, altfel riscati sa curga. Daca vreti sa curga, cum ar fi la marginea torturilor, o puteti pune cand este fierbinte. Se pot scrie si litere cu aceasta glazura.
La glazura cu ciocolata, uleiul va face ca glazura sa fie lucioasa.
Daca folositi glazura cu ciocolata la torturi si prajituri care trebuiesc feliate, dupa ce aplicati pe suprafata, taiati cu cutitul feliile, va fi mult mai usor sa feliati mai apoi si nu va mai crapa ciocolata.
Incercati si crema de unt cu cacao pentru torturi si prajituri sau crema de unt cu dulce de leche.
Ingrediente Glazura de ciocolata
200 g ciocolata
1 lingura de ulei
Mod de preparare reteta Glazura de ciocolata
Pentru bain marie, folositi un vas special sau puneti putina apa intr-o craticioara si deasupra un bol din inox.
Rupeti ciocolata in bucati si puneti in vasul de inox. Cand apa incepe sa fiarba si aburii sa se ridice, ciocolata incepe sa se topeasca. Amestecati ca sa se topeasca toate bucatile de ciocolata si adaugati lingura de ulei.
Amestecati si luati de pe foc cand ati obtinut o glazura lucioasa, fara bucati de ciocolata.
Folositi glazura la torturi, prajituri, fursecuri, biscuiti, eclere, etc. Daca nu folositi toata cantitatea, se poate reincalzi.
Folositi si voi Glazura de ciocolata la deserturile voastre.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
Comentează folosind contul de Facebook