Carne de porc la ceaun
Craciun,  Mâncăruri cu carne,  Porc,  Retete de sarbatori

Carne de porc la ceaun – reteta traditionala de friptura delicioasa

Carne de porc la ceaun. Reteta traditionala la ceaun. Mancare romaneasca autentica. Cum se face carnea de porc la ceaun. Reteta de friptura la ceaun.

Carnea de porc la ceaun este una dintre cele mai apreciate retete traditionale din bucataria romaneasca. Cu o crusta crocanta si un interior suculent, acest preparat este perfect pentru o masa copioasa alaturi de familie sau prieteni. Ideal pentru sarbatori, gratare sau pur si simplu pentru momentele in care vrei un gust autentic de casa.

Carne de porc la ceaun

Friptura de porc la ceaun este unul dintre cele mai indragite preparate din bucataria romaneasca. Aceasta reteta traditionala nu doar ca ofera o gustare delicioasa, dar aduce si un aer de sarbatoare.
Recomand a se folosi o carne cu grasime, dar si un ceaun de calitate, astfel incat friptura sa se faca uniform.

Ingrediente

Carne de porc cu grasime
Apa
Sare

Mod de preparare reteta carne de porc la ceaun

Se pregatesc ingredientele.
Carnea de porc se taie in bucati de dimensiuni medii.

Se pune ceaunul pe foc mediu si se lasa sa se incalzeasca putin. Nu este necesar sa adaugati ulei.

Se pune carnea de porc in ceaun, fara a adauga apa. Se lasa sa se rumeneasca usor pe toate partile. Acest proces va permite carnii sa isi elibereze sucurile.

Dupa ce carnea a inceput sa se rumeneasca, se poate adauga apa pana cand carnea este aproape acoperita. Se acopera ceaunul cu un capac.

Se lasa carnea sa fiarba la foc mic, pana cand devine frageda. Se verifica din cand in cand si se adauga apa, daca este necesar.

Dupa ce carnea este frageda, se poate sa o lasa fara capac, pentru a se evapora din lichid.

Carne de porc la ceaun

Se lasa sa se rumeneasca si se scoate pe un platou. Se poate adauga sare dupa gust.
Se serveste cu mamaliga, garnitura preferata si alaturi de o salata sau muraturi. Pofta buna!

Carne de porc la ceaun

Carnea de porc la ceaun se potriveste de minune cu:
Mamaliga fierbinte
Muraturi asortate (castraveti, gogonele, conopida)
Salata de varza murata sau proaspata

RECOMAND SI ACESTE RETETE CU CARNE DE PORC:

Friptura croata de porc Samobor

friptura croata de porc Samobor

Coaste de porc la cuptor

Coaste de porc la cuptor

Suberek cu carne tocata de porc

suberek cu carne tocata de porc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.