Suberek cu carne tocata de porc

suberek cu carne tocata de porc

Suberek cu carne tocata de porc. Reteta tatareasca de suberek. Cum se prepara suberek?

Suberek-ul cu carne este un fel de placinta prajita, umpluta de obicei cu carne de vita sau miel, ceapa si diverse condimente. Aluatul este subtire si crocant, iar umplutura suculenta, creand un contrast delicios de texturi si arome. Acesta consta intr-un aluat subtire si fraged, umplut cu un amestec de carne tocata si condimente si prajit pana devine crocant si auriu. Traditional, se face cu carne de vita sau de miel, noua ne place si cu carne de porc.

Suberek (sau „cheburek” in limba rusa) este o mancare traditionala originara din regiunea Crimeei, foarte populara in bucataria tatara si in multe alte regiuni din fostul spatiu sovietic. Suberekul este un fel de placinta prajita, umpluta de obicei cu carne de vita sau miel, ceapa si diverse condimente. Aluatul este subtire si crocant, iar umplutura suculenta, creand un contrast delicios de texturi si arome.

Istoria si originea suberek-ului

Suberek-ul are radacini adanci in traditiile culinare ale tatarilor crimeeni, dar a fost adoptat si adaptat in numeroase bucatarii regionale din Rusia, Asia Centrala si Caucaz. Este considerat un simbol al ospitalitatii si al bucatariei traditionale tatare.

Caracteristicile suberek-ului

Aluatul: Este preparat din faina, apa si sare, fara drojdie, ceea ce il face subtire si crocant dupa prajire.
Umplutura: Traditional, umplutura consta in carne tocata de vita sau miel, amestecata cu ceapa, sare si piper. Uneori se adauga si alte condimente sau ierburi pentru a intensifica aroma.
Metoda de preparare: Suberekul este prajit in ulei, ceea ce ii confera o textura crocanta si un gust intens.

Varietati si adaptari suberek cu carne tocata de porc

De-a lungul timpului, suberek-ul a cunoscut diverse adaptari, in functie de regiune si preferintele locale. Exista variante care includ umpluturi diferite, cum ar fi branza, cartofi sau legume.

Suberek-ul este adesea servit ca gustare sau aperitiv, fiind popular in pietele locale, targuri si festivaluri. Este apreciat pentru gustul sau bogat si textura crocanta, fiind o alegere preferata pentru multe persoane.

In concluzie, suberek-ul este un exemplu excelent de mancare traditionala care a traversat granitele culturale si geografice, devenind un deliciu culinar apreciat in multe parti ale lumii.

Ingrediente:

Pentru aluat:
800 gr faina
520 ml apa
10 gr sare
2 lingurite otet (optional)
2 linguri ulei (optional)
Pentru umplutura:
500 gr carne tocata de porc
2 bucati de ceapa alba
sare, dupa gust
piper negru, proaspat macinat
20-40 ml apa

Mod de preparare reteta Suberek cu carne tocata de porc

Se pregatesc ingredientele.
Se framanta un aluat din faina, apa, sare, otet si ulei si se lasa sa se odihneasca 20 de minute.
Se curata si se taie ceapa marunt.Se amesteca cu carnea, apa si se adauga dupa gust sare si piper.
Aluatul se taie in bilute egale de aproximativ 80 gr.
Fiecare biluta se intinde sub forma de cerc. Cel mai usor se lucreaza cu un sucitor subtire (vergica).
Se pune amestec de carne pe jumatate de aluat si se acopera cu cealalta parte, inchizand bine cu ajutorul unei furculite. Astfel, vom evita desfacerea suberek-ului in timpul prajirii.
Se prajesc in baie de ulei, bine incins, ca sa nu se imbibe suberek-ul.
Daca vreti sa preparati o portie mai mica, trebuie doar sa injumatatiti cantitatile. Acest aluat nu are nevoie de praf de copt sau de drojdie.

Suberek-ul cu carne poate fi servit ca mic dejun, gustare sau chiar ca o masa principala, alaturi de o salata proaspata sau de un sos de iaurt. Aroma imbietoare a suberek-ului, impreuna cu textura sa crocanta si savoarea condimentelor folosite in umplutura il fac foarte apreciat de catre pasionatii de gastronomie.

Este un preparat versatil, putand fi adaptat in functie de preferintele fiecaruia, adaugandu-se diverse ingrediente in umplutura, cum ar fi branza, legume sau diferite ierburi aromatice. Indiferent de variatiile sale, suberek-ul cu carne este intotdeauna o optiune delicioasa si satisfacatoare pentru o masa savuroasa.

recomand si aceste retete:

Langosi cu cartofi reteta secuiasca

Langosi cu cartofi reteta secuiasca

Ghisman reteta de placinta traditionala dobrogeana

ghisman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.