dovlecei umpluti cu carne tocata
Legume,  Mâncăruri cu carne,  Retete romanesti

Dovlecei umpluti cu carne tocata

Dovlecei umpluti cu carne tocata. Reteta de dovlecei umpluti. Retete simple cu dovlecei. Dovlecei umpluti.

Dovleceii umpluti cu carne tocata sunt un fel de mancare delicios si satios, perfect pentru o masa savuroasa si reconfortanta. Aceasta reteta clasica este apreciata de multi si poate fi preparata usor acasa, cu ingrediente simple si accesibile.

Combinația cremoasa de dovlecei cu umplutura de carne tocata si condimente este o alegere perfecta pentru cei care doresc sa se bucure de o mancare cu gust intens, dar fara prea multa munca in bucatarie.

In aceasta reteta, vom folosi dovlecei proaspeti si carnea tocata de preferinta de porc sau vita, dar poti incerca si alte variante, cum ar fi pui sau curcan. Dovleceii sunt gatiti pe jumatate in prealabil pentru a se inmuia usor si a putea fi umpluti cu carne tocata si apoi copti la cuptor pana se rumenesc frumos.

Urmand pasii simpli ai acestei retete, vei obține o mancare delicioasa si hranitoare, care va fi cu siguranta apreciata de intreaga familie. Este perfecta pentru o cina rapida sau pentru a impresiona musafirii cu un preparat gustos si aspectuos. Savureaza dovleceii umpluti cu carne tocata alaturi de un sos de rosii sau o salata proaspata si vei fi incantat de rezultatul final!

Ingrediente:

4 dovlecei mari
500 g carne tocata
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
2-3 rosii
cascaval ras
sare
piper
cimbru
ulei

Mod de preparare reteta Dovlecei umpluti cu carne tocata

Se pregatesc ingredientele.
Se spala dovleceii si taie capetele. Se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute.
Se scot din apa si se lasa sa se raceasca putin. Apoi, se taie pe lungime si se scoate miezul cu o lingura.
Intr-o tigaie, se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt pana devin aurii.
Se adauga carnea tocata si condimentele (sare, piper, cimbru) si se lasa totul sa se gateasca inca 5-7 minute.
Se umple dovleceii cu compozitia de carne tocata si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se taie rosiile rondele si se pun deasupra. Se presara cascaval ras.
Se coc dovleceii umpluti in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de aproximativ 30-40 de minute sau pana cand sunt rumeni.
Pofta buna!

recomand si aceste retete:

Salata turceasca de dovlecei cu iaurt, usturoi si nuci

Salata turceasca de dovlecei

Budinca de dovlecei cu branza

budinca de dovlecei cu branza

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.