tocanita de ciuperci
De post,  Legume,  Retete romanesti

Tocanita de ciuperci – reteta delicioasa de post

Tocanita de ciuperci. Tocanita de post cu ciuperci. Tocanita cu ciuperci brune. Cum sa faci tocanita cu ciuperci. Reteta usoara cu ciuperci si patrunjel. Ciuperci in sos rosu. Reteta de post cu ciuperci. Retete de post. Ciuperci in sos. Mamaliguta cu ciuperci.

Aceasta tocanita este perfecta pentru mesele simple, dar aromate, din zilele de post sau pentru oricine prefera preparatele fara carne.

Tocanita cu ciuperci, ceapa, boia, pasta de ardei si patrunjel este un preparat plin de savoare, ideal pentru mese rapide si sanatoase. Aceasta reteta combina simplitatea ingredientelor cu arome bogate, fiind perfecta atat pentru zilele de post, cat si pentru iubitorii de preparate fara carne. Descopera cum sa o pregatesti rapid si sa te bucuri de un pranz sau o cina sanatoasa!

tocanita de ciuperci

Beneficiile ciupercilor

Ciupercile sunt alimente nutritive care ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre acestea:

Sursa de vitamine si minerale: Ciupercile sunt bogate in vitamine B, selenium si potasiu, esentiale pentru buna functionare a organismului.

Antioxidanti: Acestea contin antioxidanti care ajuta la combaterea radicalilor liberi si la reducerea riscului de boli cronice.

Calorii scazute: Cu un continut mic de calorii, ciupercile sunt o alegere excelenta pentru cei care doresc sa isi mentina greutatea.

Fibre: Continutul de fibre din ciuperci contribuie la sanatatea digestiva si ajuta la mentinerea satietatii.

Ingrediente

1 kg ciuperci proaspete (champignon, ciuperci brune, pleurotus sau alte tipuri preferate)
3-4 cepe mari
1 lingura de pasta de ardei (dulce sau picanta, dupa preferinta)
1 lingura de boia dulce
250 ml suc de rosii sau rosii pasate
4-5 linguri de ulei
Sare si piper, dupa gust
O legatura de patrunjel proaspat
100 ml apa sau supa de legume

Mod de preparare reteta tocanita de ciuperci

Se pregatesc ingredientele.
Ceapa se curata si se toaca marunt. Se spala ciupercile si se taie in felii sau cuburi, in functie de dimensiune.

Intr-o tigaie mare sau o cratita, incalzeste uleiul si caleste ceapa pana devine aurie si usor caramelizata.

Se pun ciupercile peste ceapa si se gatesc la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand isi lasa sucul propriu.

Se adauga pasta de ardei si amesteca bine.
Se adauga boiaua, sarea si piperul, apoi amesteca rapid pentru a evita arderea condimentelor.

tocanita de ciuperci

Se toarna sucul de rosii si apa (sau supa de legume). Se acopera cratita si se lasa tocanita sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, pana cand sosul scade si devine mai dens.

tocanita de ciuperci

Dupa ce tocanita este gata, se presara patrunjel proaspat tocat pentru un plus de prospetime.

Tocanita se serveste fierbinte, alaturi de o portie de mamaliguta, paine proaspata sau chiar orez. Este perfecta pentru o masa de post sau o cina rapida si sanatoasa.

tocanita de ciuperci

Aceasta tocanita va deveni cu siguranta una dintre retetele tale preferate. Incearc-o si bucura-te de o masa sanatoasa si delicioasa!

RECOMAND SI ACESTE RETETE CU CIUPERCI:

Orez cu ciuperci reteta de post simpla si delicioasa

orez cu ciuperci reteta de post

Ardei umpluti cu ciuperci reteta de post

Ciulama de ciuperci reteta de tocanita cu smantana

Ciulama de ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.