Ardei umpluti cu ciuperci reteta de post

ardei umpluti cu ciuperci

Ardei umpluti cu ciuperci. Reteta de post de ardei umpluti. Retete de post. Retete cu ciuperci.

Ardeii umpluti cu ciuperci reprezinta una dintre cele mai apreciate si delicioase retete din bucataria traditionala. Aceasta mancare imbina gustul dulce al ardeilor cu aroma bogata a ciupercilor, oferind o experienta culinara complexa si satisfacatoare.

Originea acestei retete poate fi urmarita in diverse culturi gastronomice, fiecare aducand propriile sale nuante si ingrediente specifice. Totusi, in cele mai multe cazuri, ardeii umpluti cu ciuperci sunt preparati printr-un amestec savuros de ciuperci tocate fin, ceapa, usturoi, orez si condimente, toate incapsulate in ardei copt si apoi copt la cuptor sau pe aragaz.

Aceasta mancare este apreciata pentru versatilitatea ei. Poate fi servita ca un aperitiv elegant, un preparat principal consistent sau chiar ca un acompaniament savuros pentru alte feluri de mancare. De asemenea, este o optiune populara pentru vegetariani si vegani, oferindu-le o alternativa delicioasa si nutritiva.

Ingrediente:

10 ardei
1 ceapa
1 morcov
1 ardei pentru umplutura
500 g ciuperci
200 g orez
marar si cimbru
3-4 linguri ulei
700 ml suc de rosii
sare, piper macinat

Mod de preparare reteta ardei umpluti cu ciuperci

Se pregatesc ingredientele.
Se curata ceapa, ardeiul, ciupercile si morcovul si se taie in bucati mici.
Se calesc in ulei ceapa si morcovul, apoi se adauga ardeiul si ciupercile. Se lasa la calit pana se inmoaie.
Se adauga orezul si se condimenteaza cu sare si piper.
Se opreste focul, se adauga marar si cimbru si 4 linguri de suc de rosii.
Se pregatesc ardeii pentru umplut.
Se spala, se scoate miezul si seminte. Se umple fiecare ardei cu compozitia de orez si ciuperci.
Se pune capacul pe fiecare ardei si se aseaza intr-o oala incapatoare.
Deasupra se toarna sucul de rosii si se completeaza cu apa calda cat sa acopere ardeii.
Se fierb la foc mediu o jumatate de ora si se mai lasa inca 30 de minute cu capacul pus, dupa ce se stinge focul.

Optional, se pot prepara si la cuptor, pentru 35-40 de minute.
Se servesc cu ardei iuti, iar daca nu tineti post se poate pune si smantana..
Pofta buna!

ardei umpluti cu ciuperci
ardei umpluti cu ciuperci

recomand si aceste retete:

Sarmale de post in frunze de stevie

sarmale de post in frunze de stevie

Salata orientala de post

salata orientala de post

Sarmale de post cu pasat si orez

sarmale de post cu pasat si orez

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.