Supa de praz si cartofi

supa de praz si cartofi

30 min

simplu

4 portii

Supa de praz si cartofi este o supa foarte delicioasa, dupa o reteta de-a lui David Lebovitz. Am folosit cimbru proaspat, dar se poate face si cu cel uscat.

Incercati si ciorba de pui a la grec

ciorba de pui a la grec

sau supa de chimen.

supa ardeleneasca cu chimen

Ingrediente Supa de praz si cartofi

1 lingura de ulei
1 fir de praz
1 lingurita de cimbru proaspat
750 ml apa sau supa de pui/legume
300 gr cartofi,curatati si taiati cubulete
1 frunza de dafin
sare dupa gust

Mod de preparare reteta Supa de praz si cartofi

Se pune uleiul intr-o oala si cand s-a infierbantat se adauga prazul taiat rondele.
Se calesc 5-7 minute pana cand s-au inmuiat.
Adauga cimbrul si amesteca 30 de secunde.
Adauga apa,cubul,cartofii si frunza de dafin.
Se fierb pana s-au inmuiat cartofii.
Se lasa putin sa se raceasca,se scoate frunza de dafin si se mixeaza cu stick blenderul.
Daca e prea groasa adaugati putina apa.
Nu mixati supa in robot ca textura va fi diferita.
Daca mixati in blender aveti grija sa nu dea afara.
 Incercati si voi Supa de praz si cartofi

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Supa de praz si cartofi”

  1. O sa incerc si eu supa aceasta, poate intr-o alta forma de condimentare, ceva mai exotice, dupa inspiratia de moment. Oricum am retinut-o pentru ca-mi place prazul si imi place ideea aceasta, pe care ai prezentat-o. Am venit si cu niste premii virtuale in brate pentru tine. Eu le-am oferit cu placere tuturor, si premiile asteapta la mine sa fie revendicate.

  2. Am vrut sa incerc cu o varianta simpla,dar niste curry ar fi excelent. Cimbrul proaspat i-a dat o savoare aparte. Multumesc pentru premii,am vazut azi dimineata, suntem virusati cu totii si am putin timp de calculator,dar le preiau si le dau mai departe! Va multumesc si o seara placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *