
Ciuperci marinate reteta de aperitiv din bucataria ruseasca
Ciuperci marinate. Reteta de ciuperci marinate sau ciuperci murate. Reteta ruseasca de ciuperci marinate. Cum se fac ciupercile marinate?
O reteta rapida si gustoasa de ciuperci din bucataria ruseasca, care se prepara usor, e rapida si n-ai cum sa dai gres cu ea.
Daca vi se pare prea mare cantitatea, o puteti reduce, dar tineti minte ca ciupercile isi micsoreaza volumul atunci cand sunt gatite.
Se pastreaza bine in frigider,, intr-un borcan inchis ermetic. Se pot servi cu paine proaspata.
Bineinteles ca aceasta reteta se poate adapta gusturilor voastre, aceasta este baza la care mai puteti adauga alte ingrediente.
Incercati si salata de ciuperci
Recomand si hummus cu coriandru si lime
Ingrediente Ciuperci marinate
1 kg de ciuperci
3-4 litri de apa + 3 linguri de otet
Pentru marinata:
125 ml otet
2 lingurite de sare
1 lingura de zahar
3 catei de usturoi
2-3 frunze de dafin
1/2 lingurita de piper macinat
1 ardei rosu sau kapia
o lingurita si jumatate de marar, proaspat sau uscat
500 ml apa
125 ml ulei de masline
Mod de preparare reteta Ciuperci marinate
Ciupercile se taie si se fierb in apa cu otet.
Se scurg de apa.
Se pun toate ingredientele (mai putin apa si uleiul) intr-o craticioara si se tin 5 minute pe foc.
Se adauga apa si se mai tine pe foc 5 minute.
La sfarsit se adauga uleiul si se stinge focul.
Se ia craticioara deoparte si se adauga ciupercile scurse.
Se pune pe foc 2-3 minute.
Se ia craticioara de pe foc, se lasa sa se raceasca, se pun ciupercile intr-un borcan si se depoziteaza la frigider.
Sursa reteta aici.

