Mucenici umpluti cu ciocolata sau gem
Mucenici umpluti
Gasesc ca e inacceptabil sa am pe blog o singura reteta de mucenici, asa ca am hotarat sa repar de urgenta aceasta scapare, publicand inca o reteta. Fie vorba intre noi, adevarul este ca lesinam de pofta si abia asteptam un motiv ca sa fac acesti mucenici. Nu sunt orice fel de mucenici, ci unii umpluti cu ciocolata si gem. Da, stiu, o sa fie greu sa nu mancati o tava intreaga, eu deja ma declar vinovata, insa n-o sa spun public cati mucenici am mancat. Ajunge daca va zic ca am mancat destui.
Desi mai facusem mucenici moldovenesti, de data aceasta am incercat o noua reteta , pe care am injumatatit-o si mi-au iesit 8 mucenici babani.
Dar gata, nu mai lungesc povestea, sa trecem mai degraba la treaba, ca mucenicii nu se fac singuri.
Ingrediente
600 gr de faina
7 gr de drojdie uscata
150 gr de zahar
250 ml de lapte
80 gr de unt
un praf de sare
coaja de portocala rasa
Umplutura:
Gemul preferat
Nutella
Pentru uns:
Galbenus de ou
Decor:
Nutella
Nuci prajite si tocate marunt
Modul de preparare reteta Mucenici umpluti
Am incalzit doar putin laptele si untul, apoi am adaugat drojdia si zaharul.
Le-am amestecat bine, apoi adaugand putin cate putin faina si praful de sare, am inceput sa framant aluatul, pana cand toata faina a fost incorporata.
Am format o bila, am acoperit-o si am lasat-o sa creasca la loc ferit de curent.
Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in opt bucati egale.
Fiecare bucata am intins-o intr-o forma lunguiata, in mijlocul careia, de-a lungul, am uns o lingura de Nutella, sau o lingura de gem, dupa plac si pofta.
Am impachetat apoi fiecare bucata sub forma de baton, asigurandu-ma ca umplutura nu curge, le-am rasucit si am format cercuri, unind capetele batoanelor.
Apoi cercurile le-am sucit in opturi, cu imbinarea dedesubt.
Am mutat mucenicii (opturile) in tava si i-am lasat acoperiti, doar cat sa se imprieteneasca unii cu ceilalti, ca asa e frumos.
Am uns mucenicii cu galbenus de ou, apoi i-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade si i-am lasat acolo la perpelit cam 20 de minute.
Am scos din cuptor niste mucenici dolofani si parfumati, ca-n vise.
I-am uns cu miere si i-am presarat pe toti opt cu nuca tocata marunt. Apoi i-am admirat o vreme, ca tare frumosi mai erau.
Dupa care am mancat. Destui. Si nu, tot nu va zic cati. Va spun insa ca-s tare, tare buni. Sa faceti si voi!
Recomand si aceste retete: