Chifle pufoase pentru burgeri

chifle pufoase pentru burgeri

35 min

mediu

8 portii

Chifle pufoase pentru burgeri. Cum sa prepari acasa chifle pufoase. Reteta de chifle de casa. Chifle de casa moi si pufoase. Reteta de chifle pentru hamburgeri. Chifle moi si pufoase pentru burgeri si sandvisuri. Cele mai pufoase chifle. Cea mai buna reteta de chifle pentru burgeri.

Pentru ca burgerii au devenit foarte populari la noi si pentru ca la noi in oras nu gasim unul care sa fie pe gustul nostru, de fapt nu gasim deloc, am cautat cum sa fac cele mai pufoase chifle. Si nu doar atat, am vrut sa fie mai bune decat cele de la magazin.
Si uite asa, am gasit reteta de aici, care a devenit reteta mea de baza cand am nevoie de chifle pentru hamburgheri sau pentru sandvisuri.

Pasii retetei presupun prepararea maiei, framantarea aluatului, dospirea, formarea chiflelor si coacerea.
La prepararea maiei puteti folosi un plic de drojdie uscata sau un cub de 25 gr de drojdie proaspata. De ceva vreme, eu o folosesc doar pe cea uscata.
Framantarea aluatului se poate face cu mana sau cu robotul. Adaugati 520 de gr de faina si daca mai este necesar adaugati si restul.
Am incercat reteta si cu doar 1 lingura de zahar si au fost foarte bune chiflele.

Cum se dospeste aluatul

Cea mai buna modalitate de a dospi aluatul este intr-un loc inchis si ferit de curent. Eu obisnuiesc sa pun bolul cu aluat in cuptorul cu microunde (nepornit, bineinteles). Se poate acoperi cu un prosop de bucatarie sau cu o folie alimentara.
Daca vi se intampla sa nu creasca aluatul, din diferite motive, va impartasesc un truc pe care l-am vazut la Jamie Oliver. Se ia un prosop de bucatarie de panza, se uda, se stoarce bine si se pune peste bol, care trebuia sa stea intr-un loc ferit de curent.
Dupa ce dati forma chiflelor, le mai lasati la dospit.
Chiflele se pot unge cu amestecul de ou si lapte, dar pe acesta din urma il puteti inlocui cu 75 gr unt.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade.

Va recomand si batoanele cu mac ale copilariei. Le mai tineti minte?

batoane cu mac si lapte

Vedeti si reteta de Aluat pentru placinte sarate reteta simpla cu drojdie

aluat pentru placinte sarate

Chifle pufoase pentru burgeri

Ingrediente

  • 250 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 1 ou
  • 3 linguri unt topit
  • 1 ½ lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 520-550 gr faina
  • Pentru deasupra: 1 ou, 1 lingura lapte, seminte de susan

Mod de preparare reteta Chifle pufoase pentru burgeri

Mai intai se prepara maia.
Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina.
Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule.
Se adauga untul, 2 linguri de zahar si oul si se amesteca.

Se adauga faina si sarea si se framanta aluatul.
Se poate framanta cu mana sau va puteti folosi de un robot.
Aluatul rezultat va fi moale si putin lipicios. NU mai adaugati faina, asa trebuie sa fie aluatul. Daca veti mai adauga faina, chiflele nu vor mai fi pufoase.

Bolul se acopera cu un prosop de bucatarie sau cu o folie alimentara si se lasa intr-un loc cald, ferit de curent, pana isi dubleaza marimea.

Se impinge inapoi aluatul si se pune pe masa de lucru.
Se imparte aluatul in 8 bucati egale.

Se presara faina pe maini si se modeleaza fiecare bucata de aluat intr-o chifla sau lipie.
Chiflele se aseaza intr-o tava si se lasa la crescut o ora sau pana cand isi dubleaza marimea.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se bate oul cu laptele. Se aplica cu o pensula de bucatarie pe fiecare chifla si se presara semintele de susan.

Se dau la cuptor, unde se tin 15-17 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.

Se lasa sa se raceasca si se servesc la hamburgheri, sandvisuri sau ca atare.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.