Prajitura Alba ca Zapada
Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori,  Retete romanesti

Prajitura Alba ca Zapada reteta clasica cu foi cu amoniu

Prajitura Alba ca Zapada, reteta veche. Reteta de prajitura cu foi si crema de lamaie cu unt. Prajitura de casa cu foi. Alba ca Zapada cu foi cu amoniac si crema de lamaie. Reteta clasica de Alba ca Zapada.

Aceasta este faimoasa prajitura cu foi fragede cu amoniac si o crema fina de lamaie cu unt, pregatita de mamele noastre si care nu lipsea de pe mesele de sarbatori. Ducem si noi traditia mai departe si o preparam la fiecare ocazie festiva sau sarbatoare.

De asemenea, nelipsita era si prajitura Jerbo cu nuca si gem de caise

Va recomand si prajitura Domino

Prajitura Domino

M-am inspirat de aici si va recomand si voua reteta.

Ingrediente

1 ou
120 gr unt
150 gr zahar
1 lingurita amoniu pentru prajituri
80 gr iaurt
450 gr faina
1 l lapte
100 gr faina
100 gr zahar
200 gr unt
1 lamaie, zeama si coaja
nuca de cocos, pentru deasupra

Mod de preparare prajitura Alba ca Zapada

Cum se prepara crema
Se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga faina si zaharul.

Se amesteca continuu cu un tel. Se lasa la foc mic pana se ingroasa.
Se pune zeama si coaja de lamaie, se amesteca bine si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, se mixeaza pana devine pufos si se amesteca cu crema de lamaie.
Se lasa la frigider.

Cum se prepara foile
Amoniul se pune in iaurt si se lasa deoparte, sa se umfle.
Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga oul si iaurtul.
Se pune faina intr-un bol adanc, se toarna amestecul si se framanta un aluat, care nu se lipeste de maini.
Aluatul se imparte in patru bucati de marile egala.
Fiecare bucata de aluat se intinde pe o foaie de copt, se pune in tava si se inteapa din loc in loc.
Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace cam 15 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca.
Se coc toate foile, apoi se lasa la racit.

Cum se asambleaza
Se pune prima foaie intr-o tava sau pe un platou si se adauga 1/3 din crema.
Se continua cu restul foilor.
Peste ultima foaie se presara nuca de cocos.

Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la rece, peste noapte.
A doua zi se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.