Papanasi cu smantana si dulceata reteta traditionala

Papanasi cu smantana si dulceata

30 min

mediu

4 portii

Papanasi cu smantana si dulceata. Cum se prepara papanasii. Reteta de papanasi prajiti. Reteta traditionala de papanasi. Cum se prepara papanasii cu branza de vaci. Cum se prepara papanasii romanesti.

Papanasii sunt preferatii multora dintre noi si sunt un desert delicios din aluat pufos cu branza de vaci, serviti cu smantana si cu dulceata de visine sau afine.
De-a lungul timpului am incercat mai multe retete, dar am ramas la aceasta, pentru ca imi ies de fiecare data, astfel ca a devenit acum si reteta casei.

Cand preparati acesti papanasi, trebuie sa infierbantati bine uleiul, iar cand incepeti sa-i prajiti, sa dati focul mic, ca sa evitati arderea lor la suprafata si sa ramana nefacuti la interior.

Va recomand si Clatite rusesti Oladi reteta de pancakes mici si pufoase

Clatite rusesti Oladi

Incercati si Chec simplu cu banane reteta rapida si simpla de chec

Chec cu banane si banuti din ciocolata cu lapte

Haideti sa va arat acum ingredientele si modul de preparare al retetei. Daca o incercati , va astept cu poze si impresii, fie aici, la comentarii, fie pe pagina de facebook sau pe Instagram. Va mai spun doar ca merita sa faceti reteta si daca o incercati, cu siguranta va deveni una dintre cele mai des preparate deserturi. Spor la treaba!

Papanasi cu smantana si dulceata

Course: Desert

Ingredients

  • 350 gr branza de vaci
  • 240 gr faina
  • 1 ou
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lamaie coaja rasa
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata, pentru servit
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare Papanasi cu smantana si dulceata

Branza se amesteca cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza
Se framanta un aluat omogen, care nu se lipeste de maini.

Aluatul se imparte in 4 bile mari si 4 bile mici.

Papanasi cu smantana si dulceata

Bilele mari se modeleaza in papanasii cu gaura.
Se incinge uleiul si se prajesc papanasii la foc mic.

Nu trebuie prajiti la foc mare, caci se vor arde la suprafata si vor ramane nefacuti la interior.

Se scot pe servetele absorbante.
Se servesc cu smantana si dulceata de visine sau afine.

Papanasi cu smantana si dulceata
Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.