Langosi unguresti simpli reteta faimoasa de placinte
Langosi unguresti.
Una dintre cele mai indragite retete este cea de langosi. Sunt atat de buni ca greu te opresti din mancat!
Reteta de langosi poate fi pregatita de orice gospodina si va asigur ca vor avea un mare succes.
Din reteta lipseste cantitatea de apa, n-am trecut-o pentru ca fiecare fel de faina se comporta altfel si n-am vrut sa va induc in eroare. Aluatul de langosi trebuie sa fie mai moale decat aluatul de paine sau de pizza.
Langosii unguresti sunt o gustare traditionala populara in Romania, originara din Ungaria. Aceste delicii sunt facute din aluat dospit care este prajit in ulei fierbinte pana devin aurii si pufoase. Langosii pot fi serviti cu diverse topping-uri, precum branza rasa, smantana, usturoi, ciocolata sau chiar dulceata. Sunt foarte buni cu smantana, cascaval ras si usturoi.
Desi pot fi gasiti in multe locuri, langosii unguresti sunt cel mai des intalniti la targuri si evenimente publice. Sunt apreciati de multi oameni pentru gustul lor delicios si pentru faptul ca sunt o gustare consistenta si satisfacatoare.
Daca va plac langosii, trebuie sa incercati si langosi cu branza, placinta cu spanac sau gogosi americane.
Ingrediente
500 g faina
25 g drojdie proaspata
200 ml lapte
1 lingurita de zahar
apa calduta – cam 50 ml
sare
2 linguri de ulei
ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta langosi unguresti
Mai intai se prepara maia din laptele caldut, drojdia lichefiata si lingurita de zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, maia si 2 linguri de ulei. Sarea se adauga la urma, sa nu intre in contact cu drojdia.
Apa se adauga treptat apa calduta, pana obtineti un aluat mai moale.
Bolul se acopera, se lasa deoparte intr-un loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Se pregateste o tava. Se ung mainile cu ulei si se formeaza langosi de marime egala, apoi se aseaza pe tava si se acopera cu un prosop. Se lasa sa creasca.
Se pune ulei la prajit si cand s-a infierbantat bine incepem sa prajim langosii pe ambele parti. Se scot pe prosoape absorbante de hartie.
Se servesc cu smantana, cascaval ras, usturoi, gem, crema de ciocolata sau zahar pudra.
Pofta buna!
va recomand si aceste retete:
Langosi cu cartofi reteta secuiasca
Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara
6 comentarii
Roxana
Are ceva daca nu ii las la crescut?
Mitinita
N-am incercat niciodata, dar probabil nu vor mai fi pufosi.
Roxana
Cum fac maiaua cu drojdie proaspătă??
Delia
Da
Cri
Ați uitat să scrieți principalul. Cum facem k langosii să rămână aplatizați, să nu se umfle precum gogoșile?
Adina
Eu le dau forma cu mainile si inainte de a le praji le mai intind putin.