Langosi unguresti simpli reteta faimoasa de placinte

langosi unguresti reteta pas cu pas

120 min

mediu

4 portii

Una dintre cele mai indragite retete este cea de langosi unguresti. Sunt atat de buni ca greu te opresti din mancat!
Reteta de langosi unguresti poate fi pregatita de orice gospodina si va asigur ca vor avea un mare succes.
Din reteta lipseste cantitatea de apa, n-am trecut-o pentru ca fiecare fel de faina se comporta altfel si n-am vrut sa va induc in eroare. Aluatul de langosi unguresti trebuie sa fie mai moale decat aluatul de paine sau de pizza.
Langosii pot fi serviti cu smantana, gem, crema de ciocolata sau cu zahar pudra. Sunt cei mai buni cu smantana, cascaval ras si usturoi. Uiti sa te opresti din mancat!
Trebuie sa vedeti si reteta aceasta, arata foarte apetisanta!
Daca va plac langosii, trebuie sa incercati si langosi cu branza, placinta cu spanac sau gogosi americane.

Ingrediente langosi unguresti

500 g faina
25 g drojdie proaspata
200 ml lapte
1 lingurita de zahar
apa calduta
sare
2 linguri de ulei
ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta langosi unguresti

Mai intai se prepara maia din laptele caldut, drojdia lichefiata si lingurita de zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, maia si 2 linguri de ulei. Sarea se adauga la urma, sa nu intre in contact cu drojdia.
Apa se adauga treptat apa calduta, pana obtineti un aluat mai moale.
Bolul se acopera, se lasa deoparte intr-un loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Se pregateste o tava. Se ung mainile cu ulei si se formeaza langosi de marime egala, apoi se aseaza pe tava si se acopera cu un prosop. Se lasa sa creasca.
Se pune ulei la prajit si cand s-a infierbantat bine incepem sa prajim langosii pe ambele parti. Se scot pe prosoape absorbante de hartie.
Se servesc cu smantana, cascaval ras, usturoi, gem, crema de ciocolata sau zahar pudra.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *