Bilute Jerbo cu biscuiti, nuca, gem de caise si glazura de ciocolata
Bilute Jerbo. Reteta de bilute cu biscuiti. Bomboane Jerbo. Trufe Jerbo cu biscuiti, nuca macinata si gem de caise. Bilute Greta Garbo. Reteta simpla de bile cu biscuiti.. Bomboane cu biscuiti, nuca si gem.
In timp ce cautam o reteta noua pentru sarbatori, mi-au cazut ochii pe o reteta ungureasca de bilute din biscuiti, nuca macinata si gem acrisor de caise, numite Jerbo, dupa celebra prajitura. Combinatia mi s-a parut foarte interesanta si cum nu planuiam sa pregatesc prajitura, le-am si testat. Ne-au placut foarte mult si cu siguranta vor ramane pe lista de dulciuri pentru sarbatori. Nu mai spun cat de usor se prepara, pana si un incepator sau un copil le poate face.
Ce sunt aceste bilute?
Aceste bilute sunt niste bile din biscuiti maruntiti, nuca macinata si gem de caise, tavalite printr-o glazura de ciocolata.
Fata de reteta de unde m-am inspirat am facut niste mici schimbari, in loc de 250 gr de nuca am pus 200, am renuntat la zaharul pudra pentru indulcire si am folosit mai mult gem de caise. Deci trebuie sa gustam in timp ce le preparam si sa ajustam cantitatile dupa gustul nostru.
Ce ingrediente sunt necesare pentru bilutele Jerbo?
Biscuiti – am folosit biscuiti populari, pe care i-am maruntit la robot
Nuca – nuca se macina si nu e nevoie sa fie prajita
Gem de caise – am pus un borcan mic de gem, cantitatea se poate ajusta, in functie de preferinte. In reteta ungureasca erau trecute 200 gr de gem, eu am pus mai mult
Ciocolata – se poate folosi fie ciocolata cu lapte sau amaruie, ba chiar si ciocolata copiilor ramasa de la sarbatori. Doar sa nu fie ciocolata cu umplutura. Se topeste cu o lingura de ulei pe baie de aburi.
Ingrediente
250 gr biscuiti
200 gr nuci
1 borcan mic de gem de caise
150 gr ciocolata
1 lingura ulei
Mod de preparare reteta bilute Jerbo
Se pregatesc ingredientele.
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se poate folosi si o punga de plastic rezistenta si biscuitii se pot zdrobi cu ajutorul sucitorului.
Nucile se mixeaza.
Se amesteca biscuitii, nucile si se adauga gem de caise, dupa gust.
Din aceasta compozitie se formeaza bilute, care se dau la frigider pentru 30 de minute.
Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de ulei. Bilutele se tavalesc prin ciocolata.
Se pun pe platou si se orneaza cu o bucatica de nuca.
Recomand si aceste retete:
4 comentarii
Nicoleta Gheorghiu
Foarte interesante și cred ca sunt ușor de făcut am sa le încerc și eu sa le fac felicitări doamnei
Adina
Sunt usor de facut si gustoase! Sarbatori cu bine!
Viorica
O să o fac arată bine și gustoasă cu nucă și cioco super
Adina
Super!?