Crema de unt cu ciocolata reteta pentru Dobos, torturi si prajituri
Crema de unt cu ciocolata. Cum se prepara crema de ciocolata cu unt? Crema de ciocolata pentru tort si prajituri. Reteta de crema cu unt. Reteta de crema de ciocolata.
Retetele de creme pentru torturi si prajturi sunt mereu la mare cautare, mai ales in preajma sarbatorilor. Una dintre cele mai bune pe care am incercat-o pana acum este cea cu unt si ciocolata, folosita si la prajitura Dobos.
Nu stiu ce preferi, dar mie cremele cu unt mi se par cele mai fine si mai gustoase. Este foarte important sa se foloseasca unt cu 82% continut de grasime. Si daca se intampla sa se taie, desi nu ar fi cazul daca se respecta reteta, am adunat aici cate sfaturi.
M-am inspirat si consultat cu retetele de aici si aici
Ingrediente pentru crema de unt cu ciocolata
Unt – neaparat unt cu 82% continut de grasime, la temperatura camerei
Ciocolata – am folosit ciocolata neagra, n-am incercat cu o ciocolata cu un continut de cacao mai scazut
Oua – am folosit oua de marime medie
Zahar – 200 de gr zahar tos au fost folosite impreuna cu ouale si 2 linguri de zahar pudra s-au mixat cu untul
Cacao – neaparat o cacao de calitate superioasa.
Crema de unt cu ciocolata
- 200 gr zahar
- 3 oua
- 150 gr ciocolata neagra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura unt
- 250 gr unt, la temperatura camerei
- 2 linguri cacao
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare reteta crema de unt cu ciocoalata
Se pun ouale si zaharul intr-un bol si se aseaza pe baie de aburi, amestecand pana se topeste zaharul. Se mixeaza.
Separat, se topeste ciocolata cu o lingura de unt pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga peste compozitia de oua, mixand in continuare.
In alt bol se amesteca cele 250 gr de unt cu zaharul pudra si cacaua, pana devine o compozitie cremoasa.
Crema de ciocolata se adauga treptat la crema de unt si se mixeaza.
Se foloseste la umplerea prajiturilor cu foi sau la torturi.
Alte creme pe care le recomand:
Crema de unt cu vanilie pentru muffins
Crema de unt cu dulce de leche pentru torturi si prajituri
Crema de gris pentru prajituri cu unt, lapte si lamaie
Crema diplomat reteta pentru rulada, tort si prajitura