Muffins cu afine
Muffins cu afine Reteta de muffins gata in 30 de minute Briose cu afine Retete rapide de muffins cu fructe
De cate ori am nevoie de un desert rapid, fie pentru ca ne e pofta de ceva dulce, fie ca trebuie pus la pachet, apelez la reteta de muffins. E reteta care ma scoate din incurcatura. Se prepara rapid si am intotdeauna in casa ingredientele necesare. La reteta de baza adaug fructe (proaspete, congelate, uscate sau din compot), bucatele de ciocolata sau cacao, depinde de ce am in casa sau de ce ne e pofta. Daca aveti mai mult timp la dispozitie, va recomand si reteta aceasta.
Voi ce reteta aveti pentru astfel de momente?
La aceste muffins puteti folosi afine de cultura sau de padure, dar si alte feluri de fructe de padure. Aveti doar grija sa nu le zdrobiti in timp ce le adaugati la compozitie.
Va recomand si reteta de prajitura cu visine.
Merita incercate si clatitele rusesti Oladi
Ingrediente muffins cu afine
250 gr de faina
150 gr de zahar
3 lingurite de praf de copt
1 lingurita de esenta de vanilie
un varf de cutit de sare
200 ml de lapte
50 ml de ulei
1 ou
150 gr de afine
2 linguri de zahar brun, pentru deasupra
Mod de preparare reteta
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea.
Separat se amesteca ingredientele lichide: laptele, uleiul, oul si esenta de vanilie.
Se amesteca usor cele doua compozitii, doar cat sa se incorporeze. Nu se mixeaza, pentru ca nu vor fi pufoase.
Se adauga afinele si se amesteca usor, avand grija sa nu le zdrobim.
Se pun foi de muffins in tava si se adauga compozitie cu ajutorul unei linguri.
Se presara deasupra zahar brun.
Se da tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Se lasa sa se raceasca si se servesc.
Pofta buna!
Muffins cu afine
- 250 gr faina
- 150 gr zahar
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 varf de cutit sare
- 200 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1 ou
- 150 gr afina
- 2 linguri zahar brun
-
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea.
Separat se amesteca ingredientele lichide: laptele, uleiul, oul si esenta de vanilie.
Se amesteca usor cele doua compozitii, doar cat sa se incorporeze. Nu se mixeaza, pentru ca nu vor fi pufoase.
Se adauga afinele si se amesteca usor, avand grija sa nu le zdrobim.
Se pun foi de muffins in tava si se adauga compozitie cu ajutorul unei linguri.
Se presara deasupra zahar brun.
Se da tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Se lasa sa se raceasca si se servesc.
Pofta buna!