
Clatite rusesti Oladi reteta de pancakes mici si pufoase
Clatite rusesti Oladi sunt mici, pufoase si moi de se topesc in gura. Va recomand sa le incercati, cu siguranta vor avea un mare succes. Sunt ideale pentru micul dejun, o gustare, de pus la pachet, dar si bune de pus in cosul de picnic. Sunt o alegere buna si cand va e pofta de ceva dulce, dar nu vreti sa stati prea mult la bucatarie.
Am vazut aceste clatite pe un grup, pe facebook si a trebuit sa le incerc si eu, asa ca am pornit sa caut o reteta. N-a trebuit sa caut prea mult, pentru ca am gasit-o la Diva in Bucatarie. Reteta ei foloseste 300 ml de lapte batut, de care eu nu aveam, asa ca am substituit cu 300 ml lapte + otet sau lamaie.
Mai pot sa va spun ca voi repeta reteta de multe ori, a avut un mare succes si mie imi place ca se pot prepara rapid. Se pot face chiar si inainte de a merge copiii la scoala. Sunt tare bune si lipite cu gem sau cu crema de ciocolata.
Va recomand si reteta de pancakes pufoase
Incercati si Pancakes cu banane
Ingrediente clatite rusesti Oladi
300 ml lapte + 1 lingurita de lamaie sau otet
1 ou
1 lingura de zahar
putina sare
225 g faina
1/2 lingurita bicarbonat
ulei, pentru prajit
Mod de preparare reteta
Se pune o lingurita de lamaie sau otet in lapte si se lasa deoparte 5 minute. Daca folositi lapte batut, sariti peste acest pas.
Intr-un bol se adauga faina, zaharul, sarea si bicarbonatul si se amesteca.
Se adauga laptele si oul si se amesteca usor, pana se obtine o compozitie omogena.
Se pune putin ulei in tigaie si cand aceasta s-a infierbantat, se adauga compozitie cu lingura.
Se rumenesc pe ambele parti si se scot deoparte pe o farfurie.
Se continua cu restul compozitiei.
Se servesc cu iaurt, frisca, fructe sau doar pudrate cu zahar pudra.
Pofta buna!
Clatite rusesti Oladi
Clatite rusesti Oladi sunt mici, pufoase si moi de se topesc in gura.
- 300 ml lapte (+ 1 lingurita otet sau lamaie)
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 1/8 lingurita sare
- 225 gr faina
- ½ lingurita bicarbonat
-
Se pune o lingurita de lamaie sau otet in lapte si se lasa deoparte 5 minute. Daca folositi lapte batut, sariti peste acest pas.
Intr-un bol se adauga faina, zaharul, sarea si bicarbonatul si se amesteca.
Se adauga laptele si oul si se amesteca usor, pana se obtine o compozitie omogena.
Se pune putin ulei in tigaie si cand aceasta s-a infierbantat, se adauga compozitie cu lingura.
Se rumenesc pe ambele parti si se scot deoparte pe o farfurie.
Se servesc cu iaurt, frisca, fructe sau doar pudrate cu zahar pudra.
Pofta buna!

