prajitura cu mere si nuci
Aluaturi dulci,  Desert,  Prajituri,  Retete romanesti

Prajitura cu mere si nuci o reteta ca la mama acasa

Prajitura cu mere si nuci. Prajitura ca la mama acasa. Cum se prepara prajitura cu mere. Prajitura cu mere a copilariei.

Cea mai draga prajitura din cate face mama este aceasta prajitura. Si nu exista sa nu mi-o faca atunci cand ii spun ca imi e pofta de prajitura cu mere. De data asta am luat si reteta.
Prajitura cu mere si nuci este o prajitura delicioasa de casa pe care oricine o poate prepara.
Puteti schimba cantitatea de mere, in functie de cum va place umplutura.

Daca v-a placut aceasta reteta, trebuie sa incercati si prajitura frageda cu mere, de asemenea o reteta din caietul mamei sau prajitura turnata cu mere.

Voua ce prajitura cu mere va aduce aminte de copilarie si de caietul de retete al mamei?

prajitura-cu-mere-si-nuci1

Ingrediente prajitura

Pentru aluat
10 linguri zahar
10 linguri ulei
10 linguri lapte
1 praf de copt
3 oua
esenta de vanilie sau un zahar vanilat
faina cat cuprinde (pt un aluat elastic si usor de intins)

Pentru umplutura
1 kg de mere
3 linguri de pesmet
scortisoara, dupa gust
150 g de zahar
100 g de nuci macinate

Mod de preparare reteta prajitura cu mere si nuci

Se preincalzeste cuptorul.
Se pun intr-un bol uleiul, laptele, ouale si zaharul si se amesteca. Se adauga faina, praful de copt si vanilia.
Se framanta un aluat elastic. Se lasa deoparte, acoperit.
Se dau merele pe razatoare si se amesteca cu nuca macinata, pesmet, scortisoara si zahar. Daca au prea mult lichid, se mai poate adauga pesmet.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie si se aseaza in tava. Se pune umplutura peste.
Se intinde cealalta foaie si se pune peste umplutura.
Se da tava la cuptor, la 180 grade pentru 30 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca.
Se lasa sa se rumeneasca si se taie in felii.

Incearca si tu prajitura cu mere si nuci.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.