Galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie si orez glutinos
Galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie este o reteta de desert din Coreea, asemanatoare cu mochi, dar difera prin modul de preparare, acestea fiind prajite in tigaie.
Mi-au placut foarte mult, au o textura usor gumata si sunt un desert perfect pentru a incheia o masa coreeana sau una asiatica. Se prepara mai usor decat ati crede, iar aluatul este unul elastic si nu se lipeste de maini.
Va recomand sa incercati si voi galuste chapssal cu pasta de fasole rosie.
Ingredientele folosite le gasiti pe koreanfood.ro
Merita sa incercati si bibimbap orez in stil coreean.
Vedeti si reteta clatite coreene cu ceapa verde.
.
Ingredinte galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie
Pentru galuste
500 g orez glutinos
80 g faina alba
1 lingurita praf de copt
20 g unt, topit
1/4 lingurita sare
500 ml apa calda
Pentru umplutura
180 g pasta de fasole rosie
1/4 lingurita scortisoara
Alte ingrediente
ulei pentru prajit
30 g zahar (optional)
Mod de preparare reteta galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie
Intr-un bol se amesteca ingredientele pentru umplutura.
In alt bol se adauga ingredientele pentru galuste si se framanta un aluat elastic.
Se ia o bucatica de aluat si se formeaza o biluta, se preseaza cu degetele pana ia forma unui cerc si se adauga umplutura cu lingurita.
Se inchid capetele, astfel incat sa avem din nou o biluta. Se pune in tava.
Continuam cu restul aluatului, avand grija ca bilutele sa fie de marime egala.
Pe masura ce avem mai multe, se acopera tava cu folie alimentara, astfel incat bilutele sa nu se usuce.
Intr-o tigaie se pune ulei si se lasa sa se infierbanteze. Adaugam pe rand galustele, avand grija ca acestea sa nu se lipeasca intre ele.
Se rumenesc si pe cealalta parte si se scot intr-o farfurie. Se continua cu restul galustelor.
Se lasa sa se raceasca. Optional, se pot pudra cu zahar.
Incercati si voi galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie!
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.