Cornuri cu ciocolata, moi si pufoase
Cornuri cu ciocolata. Reteta de cornuri de casa umplute cu ciocolata. Cum se prepara cornurile umplute cu ciocolata?
Mi-am cumparat zilele trecute un corn cu ciocolata. Mi se facuse pofta, asa ca l-am luat, l-am scos din ambalaj si am muscat din el. Si am tot muscat, si iar am muscat, fara sa gasesc ciocolata aia promisa, care pana la urma era motivul pentru care cumparasem cornul.
Dupa ce l-am infulecat pe tot, am realizat ca asa-zisul corn cu ciocolata la care poftisem fusese o pacaleala ambalata si m-am enervat foarte tare.
Pai, chiar asa, nu mai bine imi fac eu propriile mele cornuri, in care sa pun tone de ciocolata, daca vreau? Pufoase si rumene, sa miroasa a patiserie in toata casa?
Sa framant eu aluatul pana devine elastic?
Sa rulez cornurile delicate pe blatul bine infainat? Si-asa am facut, ca doar nu era sa raman cu pofta nesatisfacuta.
Din cantitatile de mai jos mi-au iesit 16 cornuri. Sigur ca va las si voua reteta, luati un creion, o foaie si notati asa:
Ingrediente:
500 gr faina
250 ml lapte caldut
7 gr drojdie uscata
1 lingurita de zahar
1 ou
sare
50 gr unt
70 gr zahar
Nutella sau alta crema de ciocolata
Pentru uns:
1 ou
Modul de preparare reteta cornuri cu ciocolata:
Amestecam laptele caldut cu drojdia si cu lingurita de zahar. Asteptam pana cand face bulbuci, apoi adaugam untul, oul, cele 70 gr de zahar si amestecam.
Punem si un praf de sare, apoi treptat, adaugam faina si framantam, pana am incorporat-o pe toata intr-un aluat elastic.
Punem aluatul deoparte si il lasam pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut, impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima parte intr-un cerc de marime potrivita si il taiem in doua, apoi in patru si in cele din urma in opt bucati egale, la fel cum am taia feliile de pizza.
Pe fiecare bucata de aluat punem o cantitate generoasa de Nutella, apoi rulam cornul cu grija.
Il inchidem la capete, ca sa nu curga ciocolata, ca noi nu ne jucam cand vine vorba de ciocolata, nu-i asa? Procedam la fel si cu a doua bucata de aluat.
Asezam cornurile in tava si le ungem cu ou, apoi le bagam in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru vreo 25-30 de minute, sau pana cand sunt rumene.
Incercati-le si n-o sa mai cumparati niciodata cornuri ambalate!
Recomand si aceste retete:
Cornuri simple „25 de bani” fara lapte sau unt
Langosi cu cartofi reteta secuiasca
Covrigi de casa cu mac, susan si sare