
Covrigi de casa cu mac, susan si sare
Covrigi de casa. Covrigi cu mac,susan si sare. Reteta de covrigi.
Cred ca cu totii ar trebui sa avem o reteta buna de covrigi, pentru zilele alea in care ni se face pofta de o rontaiala cinstita.
Covrigi, ce mare lucru, o sa ziceti. Faina, apa, sare, drojdie, nimic nou sub soare. Si aveti dreptate, sunt doar niste covrigi pana la urma. Dar, vai, ce covrigi! Crocanti la exterior, pufosi la interior, cu crusta care crapa zgomotos intre dinti cand ii musti. Si miros exact ca cei de covrigarie.
N-o sa incerc sa va conving prea tare, dar daca va plac in general covrigii, cred ca o sa vreti sa incercati si reteta asta. Din ingredientele de mai jos am facut opt covrigi, care s-au mancat imediat.
Reteta si manutele acelea delicioase sunt de la Dosar de mama
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 gr de faina
1 plic de drojdie uscata
1 lingura de zahar
300 ml apa
60 gr unt topit
1 lingurita de sare
Pentru oparit covrigii:
1,5 litru apa
2 linguri de bicarbonat de sodiu
Pentru uns:
1 galbenus amestecat cu putina apa
Pentru decor:
seminte de mac
seminte de susan
fulgi de sare
Mod de preparare reteta covrigi de casa:
Amestecam apa cu drojdia, zaharul si untul.
Turnam amestecul peste faina cu sare si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.
Il punem deoparte la dospit aproximativ o ora.
Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in opt parti egale.
Formam covrigii, ca in imagini.
Continuam pana terminam toate bucatile.
Punem pe foc apa si bicarbonatul, iar cand acestea fierb, oparim, timp de 20-30 de secunde, pe rand, toti covrigii. Ii punem in tava, ii ungem cu amestecul de galbenus cu apa, apoi ii decoram cu seminte de mac sau susan si neaparat fulgi de sare.
II bagam in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de vreo 25- 30 de minute sau pana cand sunt rumeniti si copti.
Gata, asta-i tot! Sa faceti si voi!
Recomand si aceste retete:
Cornuri simple „25 de bani” fara lapte sau unt
Gogosele cu maia naturala sau cu drojdie uscata

