Pasca pufoasa fara aluat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Pasca pufoasa fara aluat la este o reteta rapida si gustoasa.
Iese o pasca pufoasa si cremoasa, intr-un timp rapid. Merita incercata!
Va recomand si supa de vitel la Multicooker-ul Crock Pot cu gatire sub presiune
Ingrediente pasca pufoasa fara aluat
1 kg de branza de vaci
6 oua
6 linguri de gris
10 linguri de smantana
200 g de zahar
1 baton de vanilie
un varf de cutit de sare
Optional:
100 g de stafide
coaja de lamaie
Mod de preparare reteta
Intr-un bol se amesteca grisul si smantana si se lasa deoparte 30 de minute. Se scot semintele din batonul de vanilie. Ouale se amesteca cu zaharul, semintele de vanilie si sarea.
Se adauga branza si amestecul de gris cu smantana. Optional, se adauga stafidele si coaja de lamaie dupa gust.
Compozitia se pune intr-o tava cu diametrul de 20 cm. Am folosit o tava pentru tort, cu partea de jos detasabila, dar puteti folosi si o forma de silicon.
Se asaza suportul pentru abur in si se toarna 200 de ml de apa.
Se pune tava cu pasca pe suport. Se inchide capacul si se seteaza programul DESERT pe modul HIGH si timp de gatire 25 de minute. Se inchide supapa de abur.
Pana cand se incalzeste aparatul, pe ecran va aparea HEAT, iar apoi incepe programul setat. Cand a expirat timpul de gatit, se aude un semnal sonor, apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM. Se apasa pe butonul de STOP si se mai lasa cu capacul pus inca 5 minute.
Se elibereaza aburul, intorcand supapa de abur in directia opusa, folositi o manusa de bucatarie, ca sa nu va ardeti.
Dupa ce s-a eliberat aburul, se deschide capacul. Se scoate tava cu pasca si se lasa sa se raceasca.
Se scoate din forma, se feliaza si se serveste.
Pofta buna!