Prajitura Tavalita cu nuca de cocos
Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori,  Retete romanesti

Prajitura Tavalita cu nuca de cocos reteta pas cu pas

Prajitura Tavalita. Reteta prajitura Lamington. Prajitura tavalita reteta traditionala. Cum se face prajitura tavalita. Prajitura tavalita cu ciocolata si nuca de cocos. Reteta prajitura tavalita pas cu pas. Prajitura tavalita rapida si simpla. Desert cu ciocolata si nuca de cocos. Prajitura tavalita de casa. Reteta clasica de prajitura tavalita.

Cunoscuta si sub denumirea de Lamington in alte culturi, este o prajitura traditionala cu o aroma inconfundabila de ciocolata si nuca de cocos. Aceasta se prepara dintr-un blat pufos de pandispan care este taiat in cuburi, scufundat in glazura de ciocolata si apoi tavalit prin fulgi de nuca de cocos. Gustul sau unic si combinatia de texturi fac din aceasta prajitura un desert preferat pentru mesele festive si nu numai.

Este una dintre cele mai indragite retete de prajituri. Nu lipseste de pe platoul de prajituri si este cunoscuta de toata lumea. Este de fapt un pandispan care se taie in cubulete ce sunt apoi inmuiate in glazura de ciocolata, iar apoi tavalite prin nuca de cocos sau nuca macinata.
Pe blog mai gasiti si o alta varianta de cuburi tavalite in nuca de cocos.
Incercati si prajitura Jerbo sau prajitura Alba ca Zapada.
Sursa reteta aici.
Aceasta prajitura nu trebuie sa lipseasca din meniul de sarbatori, dar o puteti pregati de cate ori aveti pofta de ceva dulce.

Ingrediente prajitura Tavalita

Pentru blat
1 ou
200 g zahar
50 g unt topit
2 linguri miere
200 ml lapte
300 g faina
1/2 lingurita bicarbonat

Pentru glazura
200 g zahar
200 g unt
100 ml lapte
50 g cacao

Pentru deasupra (tavalit)
200 g nuca de cocos

Mod de preparare reteta prajitura Tavalita cu nuca de cocos reteta pas cu pas

Blatul
Intr-un bol se mixeaza oul cu zaharul.

Se adauga untul si mierea, apoi laptele. Se mixeaza.

Se adauga faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie.

Se pune compozitia intr-o tava de 25×35 cm.

Se da la cuptorul preincalzit pana cand incepe sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca.

Se taie in cubulete de marime egala.

Glazura
Se pun ingredientele pentru glazura intr-o craticioara si se incalzesc pe foc pana cand se omogenizeaza. Se lasa deoparte sa se raceasca.

Asamblarea
Se ia cate un cubulet si se da prin glazura de ciocolata.

Se tavaleste prin nuca de cocos.

Se procedeaza la fel cu restul cubuletelor.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Prajitura cu nuca, ness si krantz

Prajitura cu nuca, ness si krantz

Prajitura Rudi cu branza de vaci

Prajitura Rudi cu branza de vaci

Prajitura Figaro cu nuca, gem si bezea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.